Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA - ENGLESKA 4:1

Njemački stroj ponizio Capellove Engleze, ali...

Engleska Njemačka (1)
Foto: AFP
1/20
27.06.2010.
u 17:52

Engleska je razbijena, ali i pokradena: Lampardu je uzet čisti pogodak za 2:2!

Utakmica vrijedna finala, koja nas je, na žalost, vratila u 1966. godinu kada je Englezu Hurstu u finalu SP-a protiv Nijemaca priznat kontroverzni pogodak za 3:2. Četrdeset i četiri godine kasnije, strašna pogreška urugvajskog “slijepoga” mahača Mauricija Espinoze, ali i glavnoga Larrionde oduzela je čisti pogodak Franka Lamparda za 2:2 u 38. minuti. Lopta je, nakon udarca sa 20-ak metara, udarila u gredu i pola metra prešla gol-crtu, Englezi su slavili izjednačenje, Urugvajci odšutjeli, a Nijemci nastavili igrati! Skandalozan sudački previd bacio je sjenu na ovu spektakularnu utakmicu.

Sjajni Klose, grozni Upson


BBC prenosi kako je Larrionda u poluvremenu vidio snimku toga pogotka i odmah zavapio: “Bože, kako je moguće da to nisam vidio...!”

A do tog trenutka Engleze je mljela Löwova drobilica, gazila kao nitko do sada i Capellova momčad bila je presretna samo s dva pogotka u mreži. Miroslav Klose prolazio je pokraj engleskih kipova u obrani kako je htio, a tragična figura bio je tromi i neokretni stoper Matthew Upson.

Klose ga se u 20. minuti oslobodio majstorskim manevrom i s lakoćom svladao vratara Jamesa. U 30. minuti opet velika šansa za Klosea, ali ovoga puta James je bio spreman. No, u 32. još jedna šetnja Nijemaca kroz englesku obranu, Podoloski je potpuno sam i njegova granata ljevicom podiže prednost Nijemaca na 2:0. Capello je vrištao od jada, Terry i društvo od nemoći gledali u pod, a Nijemci slavili četvrtfinale.

Lampardova greda


Nastavak je počeo Lampardovom gredom i strašnim pritiskom Capellove momčadi, što je širom otvorilo vrata ubitačnim njemačkim kontrama.

U njima se u novoga njemačkog heroja prometnuo dvostruki strijelac Thomas Müller. Čarobna večer Elfa i strašan šok za Engleze! Nitko ih nije ovako pregazio na SP-ima, ali njihova gorčina sada je sasvim opravdana: urugvajski su ih suci drsko opljačkali!

Komentara 252

OB
-obrisani-
17:26 27.06.2010.

Njemacka vodi sa 4:1.

NO
NoooName
16:09 27.06.2010.

EEEEEEEEEEEENGLAND

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
17:26 27.06.2010.

Hrvatska II-Engleska 4-1

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije