Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDVOSTRUČENA PLAĆA

Niko dobio povišicu, a 
i dalje košta manje nego Igor Štimac

Kovač predstavljanje (1)
Luka Stanzl/PIXSELL
18.10.2013.
u 11:20

Štimac je radio za 120.000 kuna mjesečno, a Niko je s 5000 eura mjesečne plaće izbornika mlade vrste navodno dobio dvostruki iznos na novoj funkciji.

Virozni Šuker je na prezentaciji novoga izbornika i svoga zemljaka iz Livna "iskašljao" kako je Niko Kovač već dobio ugovor do EP-a 2016. godine, što znači da je izbrisan prefiks v.d. To potvrđuje i ono što je Šuker kazao nakon sjednice Izvršnog odbora, da Nikin status ne ovisi o ishodu dodatnih kvalifikacija.

– Ovo je povijesni trenutak jer je svako dovođenje izbornika novi korak. Želim mu svu sreću. Presretan sam jer sve ono što se događalo na utakmici sa Škotskom ne ponovilo se više nikad – kazao je Davor Šuker.

Novost je i da je Niko Kovač jeftiniji izbornik od prethodnika. Štimac je radio za 120.000 kuna mjesečno, a Niko je s 5000 eura mjesečne plaće izbornika mlade vrste navodno dobio dvostruki iznos na novoj funkciji. Ključna Kovačeva rečenica, kojom je doživotno zadužio Šukera, glasila je: "Šefe, čast mi je biti izbornikom, novac mi nije bitan." I odmah pade zagrljaj i odjeknu Šukerov cjelov: – Zemljače, neka je sa srećom, sam Bog poslao mi te u ovome beznađu...

Ćuk preuzima mlade?

Ako je Bilić vatrene vodio k Bozaniću i velečasnom Sudcu, a Štimac u Međugorje, čini se da je sada idealan trenutak za novu pomoć "odozgo". Možda ne bi bilo loše da Niko u svojim putešestvijama po Europi skrene do Lourdesa ili Svete Stolice i izmoli koji Očenaš. Jer, na kakvo je zgarište sletio i s kakvim tipovima u svlačionici ima posla, tu svjetovni pristup teško može pronaći pobjedničku stazu.

Usput, Šukeru se otelo kako bi novi šef mlade vrste mogao biti netko tko je već to bio, pa se opravdano sumnja na Šuška ili Novoselca. Isplivalo je, međutim, još jedno novo ime na popisu kandidata. Sreten Ćuk zaposlenik je Hrvatskog nogometnog saveza (instruktor u regiji Središte), dakle ne iziskuje dodatni trošak, a sjajno mu ide u drugoj ligi sa Sesvetama. Predsjednik uvjerava da će se novi šef mlade reprezentacije znati sljedeći tjedan.

>> Kovač: Računam na sve Štimčeve igrače pa i na Strinića i Lovrena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije