Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PORADITI NA GLAVI'

Kovač: Računam na sve Štimčeve igrače pa i na Strinića i Lovrena

Kovač predstavljanje (1)
Luka Stanzl/PIXSELL
17.10.2013.
u 16:41

– Mislim da su svi naši igrači kvalitetni, ali glava "štrajka". Na tome moramo poraditi – kaže novi izbornik na predstavljanju koje je pratio Leteći reporter.

Niko Kovač predstavljen je kao novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Došao je nakon šoka i otkaza Igoru Štimcu, a pred njim je težak posao – mora odvesti reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Predstavljanje je pratio Leteći reporter Večernjeg lista.

– Sretan sam što vas vidim u ovolikom broju. Želim Niki svu sreću – rekao je na početku konferencije za medije predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Zatim je riječ dobio novi izbornik.

– Na mladoj me reprezentaciji niste ovoliko pratili, ali ipak je ovo A reprezentacija. Hvala svima na podršci – rekao je Kovač pa najavio da će održati sastanak s igračima.

– Porazgovarat ćemo kakva je atmosfera s igračima i u svlačionici. Nakon toga ćemo napraviti objektivnu analizu – rekao je Kovač.

– Mislim da su svi naši igrači kvalitetni, ali glava "štrajka". Na tome moramo poraditi – kaže novi izbornik.

Tko će biti u stožeru?

– Goran Lacković, Vatroslav Mihačić i moj brat – rekao je Kovač i izazvao smijeh svih nazočnih.

Što do sada nije valjalo?

– Po mojem dojmu bilo je tu 11 boraca, ali to sve treba uskladiti, povezati i to ćemo nastojati napraviti kako ja mislim da je dobro – rekao je izbornik.

Ima li Kovač poruku za navijače?

– Momčad se mora dignuti, zbog naših navijača koji nas vole opet pronaći pobjednički put. Znam da je put popraviti stvari na terenu, a to će se onda proširiti i na tribine. Siguran sam da nas hrvatski navijači nisu napustili, da će biti uz nas na ove dvije utakmice. Budimo sretni da idemo u baraž, ima reprezentacija koje to nisu uspjele. Znam da će biti teško, igrao sam takve susrete dva puta.

Kovač je potvrdio da se čuo s bivšim izbornikom i nekadašnjim suigračem u reprezentaciji.

– Štimac je moj prijatelj, napravio je pola posla, došao je do drugog mjesta. Hvala mu na tome. Čuo sam se sa Štimcem...

Tko će biti lider reprezentacije?

– Dajte mi malo vremena. Darijo Srna je kapetan reprezentacije. Računam na sve igrače iz Štimčeve momčadi pa i na Strinića i Lovrena (sukobili se na utakmici sa Škotskom op. a.). Ono što je bilo je prošlost. Trebamo imati 3-4 igrača koji su produžena ruka. Miševi ne vode kolo.

Kako gleda na situaciju u hrvatskom nogometu?

– Rekao sam, kad sam odlazio iz reprezentacije, da smo ostali u 1998. godini. Drugi su otišli naprijed, pogledajte Belgiju i Njemačku. No, vratit ćemo se...

Hoće li popustiti pritiscima sa strane?

– Oni koji me poznaju, znaju kakav sam. Ne bojim se utjecaja sa strane niti vidim potrebu za tim pitanjem. Uvijek sam bio neovisan i tu nema dvojbi.

Kako se sad osjećate?, pitali su novinari Šukera.

– Imam temperaturu, ali dobro sam. Ovo je povijesni trenutak jer je svako dovođenje izbornika novi korak. Želim mu svu sreću. Osobno sam presretan jer sve ono što se događalo na utakmici sa Škotskom, ne ponovilo se više nikad u budućnosti hrvatskog nogometa.

>> Živković: Niko je nogometni znalac, ali loše karta

>> Kovač debitirao za reprezentaciju zamijenivši – Štimca

>> Kovač: Žao mi je zbog situacije, a svi znaju da ću učiniti sve

>> Štimac je smijenjen, Niko Kovač novi izbornik Hrvatske!

>> Smatrate li da je Niko Kovač dobar izbor za novog izbornika?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije