Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi u iščekivanju

Na ždrijebu Eura Blatter, Zidane...

\'03.06.2011., Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za UEFA EURO 2012 izmedju reprezentacija Hrvatske i Gruzije. Hrvatska je pobjedila Gruziju 2:1 golovima Mandzukica i Kalinica Photo: Ivana Ivano
Ivana Ivanovic/PIXSELL
01.12.2011.
u 10:20

Nikad toplija Ukrajina ugostit će ovoga tjedna europsku nogometnu kremu na ždrijebu skupina završnice EP-a 2012. godine (Kijev, petak 18 sati).

Temperatura u Kijevu kreće se između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva, a domaći nam ljudi kažu:

– Ovakvo se vrijeme ne pamti! Obično je početkom prosinca temperatura oko -15 stupnjeva, a na ulicama je 20-ak centimetara snijega! A sad gotovo da možemo hodati u kratkim rukavima – kazao nam je jedan zaposlenik kijevskog Dynama.

Hrvatsko izaslanstvo dolazi u Kijev u četvrtak, rano popodne stižu predsjednik Vlatko Marković i glavni tajnik Zorislav Srebrić, koji će u večernjim satima biti gosti na proslavi 20. godišnjice Ukrajinskog nogometnog saveza.

A navečer dolazi izbornik Slaven Bilić, treneri Aljoša Asanović i Nikola Jurčević, glasnogovornik Davor Gavran, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk i zaposlenica HNS-a zadužena za međunarodnu korespondenciju Iva Olivari. Unatoč silnim obvezama zadnjih dana uoči ždrijeba, u srijedu popodne primio nas je direktor Eura za Ukrajinu Markijan Lubkivskij. U svom uredu, na 21. katu nove poslovne zgrade Parus, u samom centru ovog tromilijunskog grada, u blizini obnovljenog Olimpijskog stadiona na kojem će se igrati finale, Lubkivskij nam je rekao:

– Sve je spremno za ždrijeb na kojem će biti 700 gostiju, dok će čak 500 novinara pratiti izvlačenje skupina! Izravan prijenos ide u 150 zemalja, a ceremonija će trajati 54 minute. Doći će, uz ostale, bivši legendarni nogometaši Marco van Basten, Zinedine Zidane, Peter Schmeichel, Alain Giresse, Viktor Ponedeljnik, bit će tu i najviši dužnosnici Uefe s predsjednikom Michelom Platinijem, dolazak je najavio i predsjednik Fife Sepp Blatter kao i ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič – rekao nam je Lubkivskij i potom naglasio:

– Ukrajina nikad nije bila domaćin većeg događaja! Ždrijeb je treći događaj po važnosti na EP-u, poslije utakmice otvaranja i finalnog dvoboja. Dosad je najviše medijskog zanimanja u Ukrajini izazvao Eurosong 2005. godine, no ovaj je ždrijeb znatno zahtjevniji i neusporedivo veći događaj. Siguran sam da će sve proći bez pogreške te da će se Ukrajina u najljepšem svjetlu predstaviti nogometnom svijetu – kaže Lubkivskij.

Ključne riječi

Komentara 2

VA
Vatrenko
10:44 01.12.2011.

\"nikada toplija ukrajina\"... Pocetkom 80tih je tamo blizu grada prypjata bilo izuzetno toplo... da ne kazem vruce.

Avatar wjekon
wjekon
11:58 01.12.2011.

jbt kak nije brand Šuker Pozvan????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije