Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN REZULTAT

Lucija Zaninović brončana na SP-u!

lucija zaninovic (1)
Igor Kralj/Pixsell
17.07.2013.
u 10:00

Luciju je u vrlo teškoj polufinalnoj borbi sa 6:3 svladala Jordanka Dana Touran

Lucija Zaninović, članica splitskog Marjana i hrvatska taekwondo reprezentativka, osvojila je brončano odličje na svjetskom prvenstvu koje se održava u Puebli u Meksiku. Na svom putu do medalje članica splitskog Marjana pobijedila je Cynthiu Kragbe iz Obale Bjelokosti prekidom u drugoj rundi pri vodstvu 9:1, nakon toga je bila bolja od Kineskinje Li Zhao Yi s 5:2, a odličje je osigurala tijesnom pobjedom protiv reprezentativke Japana Miye Yamado rezultatom 3:2.

Polufinalni okršaj protiv Jordanke Dane Touran Lucija je izgubila s 3:6. Lucija je tako dvostrukom uzastopnom naslovu prvakinje Europe i brončanom odličju s Olimpijskih  igara u Londonu dodala i svjetsko odličje, jedino koje joj je nedostajalo u njenoj bogatoj karijeri.

Često se kaže "treća sreća", a Luciji je odličje na svjetskim prvenstvima dva puta pobjeglo za jedan jedini bod i sad napokon može reći da je u karijeri osvojila sve i ujedinila odličja na svim najvećim natjecanjima.

Medalja u Meksiku je i veliki korak na putu prema Rio de Janeiru i Olimpijskim igrama jer je ovim natjecanjem počeo i kvalifikacijski ciklus odnosno novi sustav skupljanja bodova prema kojem će  najbolji sa svjetske rang-ljestvice osigurati plasman na Igre. Podsjetimo, do sada je kvalifikacijski sustav bio rigorozan i na Igre su mogli samo pobjednici svjetskih odnosno kontinentalnih kvalifikacija, a ovako će se na olimpijskim igrama naći zaista najbolji taekwondoaši svijeta.

Uz već osvojene medalje na europskom seniorskom prvenstvu i bronce s Olimpijskih igara, Lucija je osvojila i svjetsku seniorsku medalju te tako zaokružila svoju kolekciju medalja s najvećih natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije