Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Tokio

Kvalifikant izbacio Del Potra

Juan Martin del Potro
Reuters
06.10.2009.
u 12:00

Francuski kvalifikant Edouard Rogger-Vasselin, 89. igrač svijeta, kreirao je veliko iznenađenje na startu ATP 500 turnira u Tokiju izbacivši u 1. kolu prvog nositelja i petog tenisača svijeta Argentinca Juana Martina del Potra.

Na turniru koji se uz nagradni fond od 1,2 milijuna američkih dolara igra na tvrdoj podlozi više ne stanuje prvi nositelj.

U svom prvom meču nakon osvajanja US Opena Del Potro je naišao na raspoloženog 25-godišnjeg Francuza kojem je bilo potrebno 89 minuta da nakon 6:4, 6:4 i po jednog breaka u svakome setu izbori nastup u drugome kolu. Osvojio je pritom 70 posto poena na svoj početni udarac i spasio svih šest prilika za oduzimanje servisa, te tako došao do najveće pobjede u karijeri.

- Bio sam nervozan na početku meča, ali sam cijelo vrijeme mislio da imam priliku za pobjedu. Na svaku break loptu pogodio sam ili as ili dobar servis. Nisam imao neku posebnu taktiku, tek sam poslušao očev savjet da pucam slice-udarce na njegov forhend - kazao je Rogger-Vasselin, sin Christopha, polufinalista Roland Garrosa iz 1983. godine.

Roger-Vasselina sada očekuje meč protiv Jürgena Melzera koji je s 7:6(4), 6:3 bio bolji od Leonarda Mayera.

Osmi nositelj turnira, Australac Llyeton Hewitt uspješno je zakoračio u turnir. Bile su mu potrebne 83 minute za 6:1, 7:5 pobjedu nad dobitnikom pozivnice za turnir, Japancem Tatsuma Itoom.

ATP Tokio, 1. kolo:

Rogger-Vasselin - Del Potro (1) 6:4, 6:4

Melzer - Mayer  7:6(4), 6:3

Hewitt (8) - Ito 6:1, 7:5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije