Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči osobnog susreta sa Svetim Ocem

Kostelić: Sretan sam što je Hrvatska blizu papina srca

Ivica Kostelić (1)
Robert Anić/Pixsell
01.06.2011.
u 17:04

Kostelić je jedini sportaš među 16 izabranih građana za osobni susret s Benediktom XVI.

Na subotnjem susretu s papom u Hrvatskom narodnom kazalištu naći će se 700 uglednika iz društvenog života. Šesnaest je povlaštenih koji će imati tu čast da se i osobno zadrže u kratkom razgovoru sa Svetim Ocem, a među njima jedini sportaš je Ivica Kostelić.

Najbolji svjetski skijaš već i zato što je moralan sportaš odgojen u katoličkom duhu kaže da je to za njega veliki dan te da ono što nije moguće čovjeku, može jedino Bog.

– U mojoj su obitelji uvijek vjera u Boga i domoljublje bili najvažniji. Zbog svega toga jako se veselim što ću i osobno upoznati papu Benedikta XVI. – kaže Ivica, ne znajući koliko će imati vremena na raspolaganju za razgovor sa Svetim Ocem, ali vjeruje da će ga biti dovoljno da mu kaže koliko mu je snažna vjera pomogla da se oporavi nakon devet operacija na koljenu i nastavi karijeru.

– Vjera i ljubav nas najviše tjeraju naprijed u životu. Govorim i o vjeri u samoga sebe, o vjeri u ono što radim, a vjera u Boga sve to spaja. Neka nam papin dolazak posluži da ne zaboravimo na svoje vjerničke dužnosti. Možemo biti počašćeni dolaskom Svetog Oca. To znači da je Hrvatska blizu papina srca, a to nam može služiti na čast. Nadam se da će i Benedikt XVI., poput Ivana Pavla II. vidjeti oduševljenje hrvatskog naroda – kazao je Ivica za portal Papa.hr.

Komentara 3

MO
morales
17:51 01.06.2011.

Veliki sportaš i još veći čovjek!

PB
predrag borna
07:37 02.06.2011.

Mudar je Ivek...Zna da kao javna ličnost treba paziti što govori...Da li je baš sve istina što je rekao to je već manje važno....Bez obzira na sve njegov i Janičin sam najveći fan.

JB
josip broz
01:40 12.06.2011.

– U mojoj su obitelji uvijek vjera u Boga i domoljublje bili najvažniji. svaka cast ivici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije