Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza HD tehnologijom dokazala da Hirscher i Neureuther nisu haklali

Kostelić i Hirscher "popušili lulu mira"

kostelic
Antonio Bronić/PIXSELL
23.01.2012.
u 22:42

U aferi "jahanje skijaških kolaca" došlo je do velikog obrata koji je završio tako da su sinoć u Schladmingu na pozornicu zajedno izašli Kostelić, Hirscher i Neureuther i kazali publici da su rasčistili sve svoje nesporazume

Nakon toga su pozvali pučanstvo da u utorak (u 17.45 je prva vožnja) sportski navijaju za sve sudionike noćnog slaloma u popularnom austrijskom skijalištu. Kad je vidio koliko su priče o njegovu "haklanju" na Sljemenu pogodile Ivicu i kako je ovaj reagirao sasuvši na njega drvlje i kamenje, Marcel Hirscher je tražio da s Hrvatom porazgovara u četiri oka.

Do toga susreta je došlo u ponedjeljak predvečer, uoči ždrijebanja startnih brojeva. Na koncu su se Ivica i Marcel vozili zajedno na izvlačenje, u automobilu hrvatske reprezentacije, gdje je Ivica izvukao nepovoljan startni broj sedam. Nepovoljan je zato što će snijeg biti mekan, kao u Kitzbuhelu, pa će sa prolazom svakog pojedinog skijaša staza biti sve lošija.

Do hlađenja uzavrelih strasti s hrvatske strane dovelo je i ono što se događalo na sastanku vođa ekipa. O tome nam je pričao direktor naše skijaške reprezentacije Vedran Pavlek:

- Direktor muškog Svjetskog kupa Hujara prikazao je četiri snimke sljemenskog slučaja. Prva je ona HRT-ova u normalnoj brzini, druga maksimalno usporena, a treća i četvrta uz usporavanje i zumiranje. Kad se gleda u normalnoj brzini to doista izgleda kao da su i Neureuther i Hirscher haklali. No, kada se gleda sekvenca po sekvenca, kako se u kojem treutku ponašaju skije, noge, pancerice, sjene i kako se kolac diže i spušta izgleda da nisu haklali. Za razliku od naših, Austrijanci su to radili HD tehnologijom, mogu zaustaviti svaki milimetar snimke. I nama je, kada smo to gledali u Kitzbuhelu, izgledalo kao da su haklali. Da stvar bude gora, Hirscher je drugu vožnju nakon pogreške odvezao do kraja što je samo dolilo ulje na vatru pa je Ivica burno reagirao. Nakon svega, kaže Pavlek, žaliti se bilo bi besmisleno.

- Ono što mene i dalje čudi jest da je sve stiglo od Austrijanaca. U Kitzbuhelu je, na telefone novinara, kružio jedan SMS da su Hirscher i Neureuther haklali. Mi takvo što ne bismo plasirali, zašto da uznemirimo Ivicu. No, čini se da u toj velikoj reprezentaciji ima više klanova pa je tu netko nekome htio napakostiti.

Ključne riječi

Komentara 20

FE
Felicijen
23:09 23.01.2012.

Jesu li oni popušili joint zajedno ili njihove riječi koje su izrekli jedan protiv drugoga imaju toliko malu vjerodostojnost. Da znamo kako vrednovati njihove izjave ubuduće...

JA
JackRussell
23:38 23.01.2012.

Eto, i gdje su sad svi oni koji su pljuvali po Hirscheru, \"ljubomornim\" Austrijancima, koji su tražili urote? Rekao sam da su onakvim optužbama bez dokaza, Kostelić i Pavlek zabili si autogol, sad se to potvrdilo. Nije im ovo trebalo.

FR
fraca
23:42 23.01.2012.

Ivice, Ivice.... koga ti drzis budalom....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije