Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slalom, schladming

Predaje već desetljeće, a i dalje ima što za reći

'Third placed Ivica Kostelic of Croatia embraces winner Marcel Hirscher (R) of Austria after the second run of men\'s Slalom event of the Alpine Skiing World Cup downhill ski race in Kitzbuehel Januar
'LEONHARD FOEGER'
17.02.2013.
u 10:13

Ivica Kostelić završio je peti na slalomu Svjetskog prvenstva u Schladmingu, s postolja su ga izgurali prvak Marcel Hirscher, srebrni Felix Neureuther, brončani Mario Matt te s "drvenom" medaljom Andre Myhrer.

Profesor karijeru privodi kraju, odradio je svoje posljednje Svjetsko prvenstvo, a i iz Schladminga se u Zagreb vraća s – medaljom, srebrom iz superkombinacije. U slalomu, njegovom glavnom “kolegiju” i dalje je u vrhu.

Službeno je u nedjelju potvrdio da je peti na svijetu! Iako nas je navikao na pobjede, ovo je danas, s obzirom na godine za “katedrom”, respektabilan rezultat. Ne može vječno biti prvi, prirodno je da se generacije mijenjaju, pokazuje to i sat, jer brži su za sekundu. U vrijeme kada se Ivica Kostelić (33), točno prije desetljeća, okitio titulom najboljeg na svijetu, iza leđa su mu bili slavni Giorgio Rocca, Kalle Pallander, Bode Miller... Tada je on istisnuo starije frajere. Klasična priča.

Sudbina čeka Hirschera

Za deset godina istu će sudbinu doživjeti i trenutni heroji prvak Marcel Hirscher i srebrni Felix Neureruther. Ako će ti dečki uopće tada skijati. Zaslužio je aplauz.

– Prezadovoljan sam! Čim sam na utrci bolji od mladog Alexisa Pinturaulta, to je već dobar znak – kazao je Kostelić. I upravo je učinio ono što smo čekali – riskirao. Nakon prve vožnje bio je deveti, kasnio sekundu.

– Uvijek sam relativno zadovoljan plasmanom među najboljih deset, zadovoljan kada sam među pet, a stati na postolje ili uzeti medalju nešto je posebno – veli Ivica. Ostane li prema unaprijed zacrtanom planu, povući će se za nešto više od godinu dana, pred njime je još otprilike 15 slalomskih utrka. U kojima je će i dalje protivnicima sijati strah.

Matt se i dalje bori

Jedini koji ga se više ne boji je Marcel Hirscher, njemu ove sezone nitko ne može ništa. U delirij je bacio 50 tisuća Austrijanaca, postao heroj nacije koji im je donio prvo zlato. Bez prave konkuerencije, Hirscher se dominantno spustio do zlata. Pobacao je sve na tribine, kacigu, rukavice, skije, štapove... Srebro je uzeo Neureuther, koji će tek narednih godina zasjati u punom sjaju, a broncu osvojio Mario Matt. I on se i dalje hrabro bori s “klincima”... Dalibor Šamšal završio je 27., Matej Vidović 33., a Filip Zubčić pao je u drugoj vožnji.

– S ovim rezulatom veselo gledam dalje, naša mala ekipa sretna odlazi iz Schladminga – dodao je Ivica. Sljedeća postaja: Garmisch.

Ključne riječi

Komentara 3

DH
dalibor.hren
11:19 17.02.2013.

Ako u ovoj konkurenciji s ozlieđenim koljenom i 33 godine Ivica završi među 10, bit će to uspjeh. Majstore, drži se!

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:11 17.02.2013.

Kostelić kasni sekundu za Hirscherom, medalja daleko, Hrvatska kasni 10 godina, EU 2007 ulazak je vrlo domoljubno bolno daleko.

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
14:29 17.02.2013.

Sjajno, nezaboravno i odlično. Ivica Kostelić i Tina Maze zajednos osvojili peto mjesto na SP 2013. I imaju zajedno četiri medalje od toga kao obično žena drži tri ugla u kuči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije