Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZARADIO' ZVIŽDUKE

Jurčić: Očekivano smo 'pali' u igri, takav mi je profil igrača

'21.08.2013., Stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica 4. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Austrija Bec. Trener Dinama Krunoslav Jurcic, sportski direktor Zoran Mamic.  .Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpic/PIXSELL
21.08.2013.
u 22:42

- Sada se priča o velikoj Austriji, ali gledao sam statistiku i ne ide to tako uvjerljivo na njihovu stranu, već na našu - smatra trener plavih

Dinamov trener Kruno Jurčić bez velikog stresa komentirao je poraz od bečke Austrije (0:2) koji je šokirao 26 tisuća ljudi u Maksimiru! Po njemu, prijelomni trenutak bio je isključenje Rukavine, a onda nije više imao tko - trčati.

- Teško je komentirati i naći riječi nakon ovakvog poraza. Nadao sam se da ćemo još u uvodnim minutama zabiti gol i olakšati si stvar. Ušao sam u rizik s uvođenjem Sammira da pokušam uspostaviti igru i zabiti gol, a onda sam ostao bez igrača kad je Rukavina isključen pa smo pali na trkačkom planu. Austria se nametnula i pokazala kao ozbiljna momčad i ja im čestitam na pobjedi - rekao je trener plavih.

Pronašao je i nekoliko krivaca...

- Nama je Austria zatvorila blokove, no očekivao sam više od Husejinovića u 'centrali', a i od Soudanija i Čopa da se više ubacuju u sredinu. To nije previše funkcioniralo iako nisam nezadovoljan brojem šansi koje smo stvorili u prvom dijelu. Očekivano smo pali u jednom trenutku, imamo takav profil igrača, nakon isključenja bilo je teško reagirati.

Misli da je stavljanje Fernandesa u sredinu, a Čopa lijevo, bila dobra odluka.

- Rotirao sam ih tijekom utakmice, ali postoji logika zašto su oni bili tu. Nema smisla sad poslije bitke o tome pričati.

O primljenim pogocima Jurčić kaže:

- Prvo je bila naivna greška Soudanija, a onda su nas 'prešli'. Kod drugog pogotka mučili smo se u stvaranju svoje igre i hvatanju njihovih kontri i tako se dogodila greška.

Nakon prve utakmice playoffa Liga prvaka čini se kao gotovo nemoguća misija, pogotovo ako se uzme u obzir igra Bečana, no Kruno je samouvjeren.

- Pokazali smo u prvom dijelu da možemo igrati s Austrijom. Sada se priča o velikoj Austriji, ali gledao sam statistiku i ne ide to tako uvjerljivo na njihovu stranu, već na našu. Dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje - zaključio je trener Dinama kojemu su maksimirske tribine pred kraj utakmice poručile da odlazi i izviždale ga.

Kolega s klupe Austrije blistao je od sreće, ali je ipak oprezan.

- Igrali smo ozbiljnu utakmicu, imali smo i malo sreće, no znali da ćemo doći do naših šansi. Iskoristili minimalne slabosti dinama, ali očekuje nas još teških 90 minuta - komentirao je trener Austrijanaca, naš bivši reprezentativac Nenad Bjelica.

>> Austria slavila 2:0, Rukavina ušao i isključen u 72. minuti!

>> Čop: Sve se okrenulo protiv nas! Joe: Još uvijek imamo šanse!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije