Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz prve ruke

Jelavić: Moyes će uspjeti u Unitedu jer zna motivirati

'Everton manager David Moyes laughs with Nikica Jelavic (centre right) as he is about to be substituted onto the pitchPhoto: Press Association/PIXSELL'
Lynne Cameron/Press Association/PIXSELL
30.05.2013.
u 12:50

- Spreman sam, a to što me gol nije išao, druga je stvar. Samo trebam malo psihičkog odmora - objasnio je Nikica

Nikica Jelavić i Mario Mandžukić prije nešto manje od godinu dana bili su udarne igle Hrvatske, na Euru u Poljskoj i Ukrajini bili su strah i trepet za protivničke obrane. Godinu dana poslije Mario Mandžukić s Bayernom osvojio je Ligu prvaka, a Nikica Jelavić više je na klupi reprezentacije. Posložilo se to s Mandžukićevim igranjem u vrhu napadu. Napadački je život takav, Mandžo je dobio prigodu u Bayernu, uništio europske vratare, a Jeli se u Evertonu dogodio onaj golgeterski post, toliko tipičan za sve one koji žive od golova. Nikica nikad nije bio od onih koji pognu glavu. Osmijeh mu je na licu, dobro je raspoložen.

Emotivan oproštaj

– Osjećam se dobro, fizički sam spreman, a to što me gol nije išao, druga je stvar. Jedva čekam novu sezonu, meni zapravo treba jedan dobar psihički odmor – kazao je Jelavić.

O novoj sezoni nismo previše razgovarali. Tko zna hoće li Jelavić biti u Evertonu, postoje neke kombinacije s nekoliko snažnih klubova s kontinenta, ali tu je i ugovor s Evertonom. Trenutačno, Jelavić odlazi ili ostaje, to je negdje 50:50. Odšteta se zna, Everton za njega traži osam milijuna funti. Everton je već napustio David Moyes, otišao u Manchester United. Čovjek koji je iz Glasgowa doveo Jelavića u grad Beatlesa više ne stanuje u Liverpoolu.

– Veliki je motivator, vjerujem da će uspjeti u Unitedu. Nisu pogriješili što su ga uzeli. Kada smo se rastajali, bilo je vrlo emotivno. Neki igrači bili su na rubu suza, bili smo na oproštajnoj večeri. U Unitedu će imati novac, to mu je nedostajalo, sad će moći dovesti igrače koje želi, a to nije mogao u Evertonu – rekao je Jelavić.

Prisjetio se Moyesovih govora.

– Sjećam se jedne utakmice s Tottenhamom. Ušao je u svlačionicu i kazao: \"Pokažimo im što ih čeka, za njih trenutačno nema goreg mjesta na svijetu od Goodisoana\". Uvijek je imao prave riječi, znao što treba reći – priča Jelavić.

Ima Moyes neke svoje načine priprema, koji se puno prakticiraju u Engleskoj.

– Igrače koji nisu bili s reprezentacijom odveo je na Tenerife. Više su se zabavljali, malo trenirali. Zna kada treba opustiti igrače – rekao je Jelavić.

Posljednji, ali i opasni

Za novog menadžera Uniteda kažu da zna biti arogantan?

– Ma kakvi, nije on arogantan tip. Zna se našaliti, dobro zezati. Postane arogantan samo ako se netko od igrača glupira. Nizozemca Drenthea žestoko je kaznio više puta jer je ovaj često kasnio na treninge. Na kraju ga je, kad je pretjerao, i otjerao iz momčadi – sjetio se Jelavić.

Vratili smo se Škotskoj, Jelavić je jedan od onih koji ih odlično poznaje.

– Jesu posljednji u skupini, ali ne smijemo ih neozbiljno shvatiti. Neće imati nekoliko igrača, ali mi moramo biti pravi, maksimalni. U toj će se utakmici sve pitati nas. Siguran sam da ćemo biti prvi u skupini!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije