Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP RADOŠEVIĆ

Je li igrač za vatrene? Pa Igor Štimac ga je preporučio Mourinhu!

'Belgium\'s Axel Witsel (L) looks at Croatia\'s Josip Radosevic (C) and Belgium\'s Eden Hazard (R) during their 2014 World Cup qualifying soccer match at the King Baudouin Stadium in Brussels Septembe
'FRANCOIS LENOIR'
12.09.2012.
u 20:27

- Teorije urote me ne zanimaju. Ako sad ne može, onda i neće nikad moći igrati - kaže izbornik

Nacija je u nesvijesti. I nakon boda u Belgiji, koji je uspjeh, jer protiv ovakve selekcije Marca Wilmotsa i jednoj Španjolskoj bod u Bruxellesu ne bi bio neuspjeh, malo tko priča o značaju tih 1:1. Glavna je tema debi 18-godišnjeg Josipa Radoševića. Hajdukov junior u paklu Bruxellesa postao je najmlađi igrač u povijesti reprezentacije.

Igor Štimac je manirom najvećeg kockara, mrtav-hladan, u vatru gurnuo klinca koji iza sebe ima samo petnaestak seniorskih utakmica. Stavio ga je na mjesto zadnjeg veznog igrača. Dečko koji u Hajduku igra za 10 tisuća kuna, borio se ravnopravno s Hazardom i Witselom, a taj je belgijski dvojac ovog ljeta prodan za 80 milijuna eura, Chelesa i Zenit platili su ih svakoga po 40 milijuna eura.

I "mali" nije izgorio. Ali, pitanja iz pozadine (takva smo nacija), uvijek su tu. Zašto ga je Štimac stavio, gura ga da se proda, tko je Radoševićev menadžer...

>> Štimac odgovorio kritičarima: Zar vam smeta što je katolik, Dalmatinac i igra u Hajduku?

>> Vertinghen: Vidin promašaj kazna je za namigivanje

Slažu se brojne konstrukcije, čak je zbog njegova uvrštenja u momčad izmišljena i priča da su Vukojević i Eduardo kažnjeni zbog noćnog izlaska. A nije slučajno ni plasirana priča o Radoševiću kao rasistu.

- Ništa me nije moglo poljuljati. Ako sam bilo koga povrijedio, ispričavam se. Svi su ljudi isti, osuđujem rasizam – kaže nam Radošević.

Svi oni koji nisu znali Štimčeve planove, jednostavno nisu mogli vjerovati. U takvim okolnostima, Štimac je više bio lud nego hrabar kada je Radoševića uvrstio u početnu momčad.

- Teorije zavjere i urote me ne zanimaju. Radoševića pratim dugo, ako ne može takve utakmice igrati s 18 godina, onda ih neće moći igrati nikada – kazao je Štimac koji je Hajdukova veznjaka nedavno čak i preporučio velikom Joseu Mourinhu.

>> Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u četvrtak <<

 

Ključne riječi

Komentara 87

DU
Deleted user
20:34 12.09.2012.

Mali je najveci talent u hrvatskoj! Hvala Stimcu da je to prepozna!!

Avatar Django
Django
21:18 12.09.2012.

....ako ne može takve utakmice igrati s 18 godina, onda ih neće moći igrati nikada .... ------------- Točno. Isto vrijedi i za Kovačića, i treba ga što prije gurnuti u vatru.

Avatar cluesblues
cluesblues
12:27 13.09.2012.

treba se samo prisjetit iz kakvog okruzja dolazi stimac - protiv njega se vodila hrpa procesa, sto zbog kojekakvih finacijskih malverzaija sto zbog nasilnistva, makar nikad nije osudje (zupanijski sud), njegov brat damir koji je manager (zastupa Srnu, Tičinovića, Ljubičića, Bušića, Vučka, Suraća, Bačelić-Grgića itd...) je 2008. sudjen za ubojstvo, ali je oslobodjen zbog "nedostatka dokaza (opet zupanijski sud, i to isti na kojem je isti taj damir u to vrijeme odradjivao vjezbenicku praksu, gle cuda) - ko moze vjerovat nekom ko dolazi iz takvog kriminalnog miljea - zato uopce ne vjerujem da mali radosevic nema zastupnika, mogal bi se kladit da su stimci na neki nacin upetljani u njegovu karijeru i na kraju se sve svodi na lovu, a mi mozemo danima raspravljat ko je sta zasluzio ili nije zasluzio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije