Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNJEŽNA KRALJICA

Ivica treći put drugi na Sljemenu: Prezadovoljan sam!

Snježna kraljica (1)
Foto: Pixsell
1/24
06.01.2011.
u 19:00

- Valjda mi je zapisano to drugo mjesto, no uspjeh je velik - kazao je Ivica nakon utrke.

Ivici Kosteliću na Sljemenu je, izgleda, suđena 'srebrna' medalja. 2008. i 2009. bio je drugi, lani nije uspio završiti, a sada je ponovno - na drugoj stepenici.

- Vožnjama sam prezadovoljan, to je bilo to. Imao sam dobar dan i dobre dvije vožnje, ali opet te nesretne stotinke. Valjda mi je zapisano to drugo mjesto, no opet velik je to uspjeh - kazao je Ivica nakon utrke.

Za pobjednikom Šveđaninom Myhrerom zaostao je tek deset stotinki, no nije ga iznenadilo ime novog Snježnog kralja.

- Rekao sam Andreu kad sam došao u  cilj - znao sam da ćeš me pobijediti.  Zadnjih par vrata morao sam se više  pustiti, al kaj sad.. To su nijanse - pričao je Ivica.

Komentar "pinokio" staze?

- Trend je da su staze nemaštovite, što očekivati... Šteta za zadnjih pet vrata gdje se dalo malo više pustiti, no kako je tako je, i drugi su imali problema.

Prošlogodišnji sljemenjski kralj Giuliano Razzoli unatoč najboljoj prvoj vožnji na kraju je završio na četvrtom mjestu.

Trofej Snježne kraljice, slalom (M):

1. Andre Myhrer (Šve) 56.20

2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.10

3. Mattias Hargin +0.36

4. Giuliano Razzoli +0.40

5. Cristian Deville +0.65

 

Uskoro opširnije...


Tijek druge vožnje slaloma:

Na Crvenom spustu snijeg je malo popustio i dosta je zajužilo, i dalje puše jak vjetar.

Nekoliko skijaša odradilo je drugu vožnju. Prvo mjesto zasad drži Šveđanin Hargin (1:53.10). Slijede Gross, Byggmark, Chodounsky, Jansrud, Palander, Tissot, Haugen i Skube.

Jean-Baptpiste Grange, kralj iz 2009., ugurao se na drugo mjesto sa +0.83 sekundi zaostatka. Amerikanac LIgety odmah se smjestio na drugo mjesto sa +0.37 zaostatka nad Harginom.

Kreće i 'gornjih' 15 skijaša. Austrijanac Pranger nije baš odskijao kako je očekivao te je trenutno na 6. mjestu.

Francuz Missillier je izletio s putanje, no uspio je dovršiti trku sa zaostatkom od +2.95. Na Sljemenu se počela spuštati gusta magla, no zasad samo na startu spusta. Slovenac Mitja Valenčić uz nekoliko pogrešaka doskijao je kao treći.

Neureuther je imao najveće šanse da 'skine' Hargina, no uz puno grešaka ostvarioje tek 13. vrijeme druge vožnje. Ni Axel Baeck nije uspio napraviti više te je šesti s +0.99.

Kreću posljednja desetorica.

Marcel Hirscher tek je sedmi sa +1.09 Cristian Deville pogriješio je na ulasku u filter, no prednost je uspio zadržati i zasjeo je na drugo mjesto. Hargin je i dalje prvi. Silvan Zurbriggen proklizao je, ali dovukao se na stazu i u duhu fair-playja i završio trku. Reinfried Herbst doskijao je sa zaostatkom od +0.66 i zauzeo 4. mjesto. Manfred Moelgg neće ponoviti sestrin uspjeh, zasad je peti sa zaostatkom od +0.72. Lizeroux je bio najbliži da skine Hargina, no rupe na slalom livadi stajale su ga vrijedne prednosti te je trenutno četvrti s +0.64.

Andre Myhrer 'skinuo' je Hargina odličnom vožnjom i vremenom 1:52.74. Benjamin Raich ima veliki zaostatak od +1.09. Slijedi Ivica.

Ivica je drugi s 10 stotinki zaostatka.

Giuliano Razzoli na kraju je tek četvrti.

+0.67, a uslijedila je odlična vožnja Šveđanina Myhrera koji je zauzeo četvrto mjesto za zaostatkom od 0.46.

Komentara 58

CR
crocro
19:13 06.01.2011.

Ma, bravo Ivice. Samo neka znaju da tri puta uzastopce biti drugi na Sljemenu, znači ukupno biti najbolji od svih skijaša. A kruna će doći, već su otišli brusiti kristal za krunu koja će blistati na tvojoj glavi slijedeće sezone. Svi su drugi imali sreću, jedino si ti pokazao kontnuitet koji će te dovesti do cilja. Čestitke Kostelićima.

OB
-obrisani-
18:55 06.01.2011.

Ovdje u lokalu ljudi navijaju hrvatina, hrvatina, hrvatina i ja več pomislio da se ovi moji Slovenčeki drogiraju kada vidim da gledaju staru utakmicu biatlona i uživaju kako trči i puca taj majstor i vitez Jakov Fak..Jakove ti si naaaaš...

MV
Mato Vilac
20:13 07.01.2011.

Dovoljno je reči-180 bodova u dvije uzastopne trke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije