Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA PRVI, NATKO DRUGI!

Ivica: Najbolji prijatelj i ja na postolju - može li bolje?

Ivica Kostelić (1)
Foto: AFP
1/6
30.01.2011.
u 11:29

Ivica je potvrdio mali kristalni globus u kombinaciji, bio prvi na postolju, a stepenicu ispod Natko Zrnčić-Dim. U prvih 30 čak su četiri Hrvata (Šamšal 24., Široki 28.) Bio je to povijesni dan hrvatskog skijanja.

U spustu je Ivica bio 24., no odličnom slalomskom vožnjom nadoknadio je zaostatak od 2.42 sekunde za Svindalom, koji je završio 3. 

Nakon odlične slalomske vožnje Ivica je došao u cilj sa 62 stotinke prednosti nad Norvežaninom Jansrudom, te prvu poziciju zadržao do kraja.

- Nemam riječi, fenomenalno! Može li biti bolje od ovog? Plakao sam od sreće.Nakon spusta sam bio ljut i znao sam odnosno potajno se nadao da mogu uspjeti samo ako sve stavim na kocku i to sam uradio. Nisam zadržao ni onih 2 do 3 posto koje uvijek imam za slučaj da treba da se izvučem. Išao sam do kraja i isplatilo se... Natkov uspjeh čini ovu pobjedu duplo ljepšom. Moj najbolji prijatelj na postolju uz mene, skupa pjevamo himnu i zato je to moj najsretniji dan u životu - pričao je Ivica nakon utrke.

Fenomenalno je slalom odradio i Natko Zrnčić Dim, koji je sa 51 stotinkom završio drugi. Švicarac Silvan Zurbriggen završio je 5.

- Nakon padova evo uspjeha.Super ,fenomenalono ,plakali smo u cilju od sreće. Biti do Ivice na postolju, biti prvi i drugi, koje li sreće. Veseli me i moj iskorak na postolju, sad sam drugi ,a ne treći.Oduševljen sam kako lijep osjećaj. Skupa smo ponosno pjevali himnu - rekao je Natko.

Ivica je povećao prednost u ukupnom poretku svjetskog kupa na 475 bodova ispred Silvana Zurbriggena.

Do bodova su došla još dvojica hrvatskih skijaša, Dalibor Šamšal završio je 25., a Tin Široki 29.

Komentara 88

DU
Deleted user
17:25 30.01.2011.

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

MA
marjanca
18:55 30.01.2011.

Joj, kako lepo je biti danes Hrvat! Še veliko takih smučarskih zmag!!

GU
Gus2
14:48 30.01.2011.

Toooooooooooooooooooooooo Obaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije