Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIRSCHER 1., KOSTELIĆ 2.

Hirscherov 'teror', Ivica jači od magle

'Croatia\'s Ivica Kostelic clears a gate during the men\'s slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup on January 8, 2012 in Adelboden.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI'
Foto: 'FABRICE COFFRINI'
1/4
08.01.2012.
u 18:20

Dvoboj žutih kaciga i u švicarskom Adelbodenu: Hirscher 1., Kostelić 2.

Postalo je kristalno jasno, za kristalne kugle ove će se sezone boriti dvije žarkožute kacige. Ispod jedne Marcel Hirscher (22), dečko koji je na slalomu u švicarskom Adelbodenu učinio nemoguće, pobijedio u trećoj utrci u četiri dana (!), a ispod druge svima poznato lice, ono Ivice Kostelića (32).

Kao skijaši u magli

Teško je bilo boju kacige prepoznati u gustoj magli, a kamoli tko je ispod koje. Skijaši su bili negdje gore, u "mlijeku", jedino se po semaforu moglo vidjeti da se nešto na stazi i događa.

– Stvarno se nije ništa vidjelo, da se trebao voziti veleslalom, utrka bi sigurno bila otkazana. A kad se malo raščistilo, tamo pri dnu, nisam dao "pun gas", nisam htio riskirati iako sam znao da će tako otvoreno postavljena vrata njemu sjajno odgovarati. Nema veze, prezadovoljan sam kako me krenulo – redao je Ivica nakon što je sišao s postolja.

Završio je, kao i u Zagrebu, iza Hirschera, no ovoga puta drugi (27 stotinki, Šamšal bez druge vožnje). Ivica se time probio na drugo mjesto u ukupnom poretku, gdje ponovno gleda u leđa istom tipu, tom Hirscheru. Razlika je 230 bodova. Zasad.

– Borba traje, upravo to volim u skijanju, jer iz svake utrke izlaziš s novom "ogrebotinom". Ništa još nije gotovo, dapače, selimo u Wengen gdje će nam Hirscher morati dokazati što zna u brzim disciplinama. Veselim se što će biti lijepo vrijeme, a što za mene znači Wengen, nepotrebno je objašnjavati, tamo sam ostvario najveće uspjehe u svojoj karijeri – dodaje Kostelić.

Hirscher je već najavio da neće nastupati u superkombinaciji.

– Ima Ivica pravo, ovo je bilo kao rodeo, nisi imao pojma što se oko tebe događa. Znao sam da je odvozio odlično, a jedina je taktika bila zaletjeti se i baciti na glavu želim li pobijediti. I uspio sam! Kao i Ivica lani, tako sam i ja sada uhvatio sjajan zalet. U četiri dana pobijedio u tri utrke, to je zaista ludilo. Uopće ne razmišljam o tome, samo se smijem i uživam – dodao je Hirscher.

Tek je Ingemar Stenmark uspio osvojiti prve tri utrke u novoj godini, ali Hirscher je odbio usporedbe s legendarnim Šveđaninom.

– Siguran sam da neću uspjeti skinuti mnogo Stenmarkovih rekorda pa uzimam sve što mi dođe pod ruku – veli Hirscher koji se izravnao s njime i po još jednoj stvari. Stenmark je pobijedio u tri utrke u četiri dana 1977. godine, od 18. do 21. ožujka, kad je vozio dva slaloma i jedan veleslalom.

Potreban psihički odmor

A u hrvatskoj delegaciji u Švicarskoj pravo veselje.

– Prezadovoljni smo kako je počelo, prvo postolje u Zagrebu, a sada stuba više i u Adelbodenu. Sada je Ivici potreban odmor, iza njega je naporan tempo, da ne govorimo o psihičkom opterećenju koje je imao u Zagrebu. Zadržao je vodstvo u slalomu, drugi je u ukupnom poretku i to je ono što smo i planirali – kazao nam je Vedran Pavlek, direktor reprezentacije.

Ali što će se dogoditi s Hirscherom, zaista dominira, no mlad je. Hoće li puknuti?

– Istina, ne sjećam se takve dominacije. Ali mi smo sasvim mirni što se Austrijanca tiče, ne razbijamo glavu. Najvažnije je da Ivica ostane zdrav, za to se molimo – dodao je Pavlek. U Wengenu sljedeći vikend voze četiri utrke, borba žutih se nastavlja, i to na mjestu koje je Kostelićev teren...

Rezultati slaloma u Adelbodenu:

1. Hirscher (Aut) 1:58.66

2. Kostelić (Hrv) +0.27

3. Gross (Ita) +0.99

4. Matt (Aut) +1.44

5. Grange (Fra) +1.56

6. Dopfer (Njem) +1.77

7. Janyk (Kan) +1.87...

UKUPNI POREDAK:

1. Marcel Hirscher (Austrija) 725

2. Ivica Kostelić (Hrvatska) 495

3. Aksel Lund Svindal (Norveška) 456

4. Ted Ligety (SAD) 453

5. Beat Feuz (Švicarska) 365

POREDAK SLALOMAŠA:

1. Ivica Kostelić (Hrvatska) 385

2. Marcel Hirscher (Austrija) 360

3. Cristian Deville (Italija) 230

4. Felix Neureuther (Njemačka) 216

5. Andre Myhrer (Švedska) 215

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Topgen
Topgen
22:49 08.01.2012.

Hrvat uspjesan , komentara nema ?! Bravo Ivek , legendo !!!!

CR
Cromaniac
23:33 08.01.2012.

Hirscher izgleda impresivno ove sezone i ako ovako nastavi, nitko drugi nema šanse. Ali, kad bi itko drugi imao šanse, to bi bio naš Ivica. Svaka čast, profesore!

OB
-obrisani-
08:03 09.01.2012.

Ivica če do kraja sezone sve to srediti 8i pobijediti samo da ga povrede i uvrede u smislu Thompsonove pjesme zaobiđu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije