Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Final fight

Gladijatori iz Poreča gledaniji od dnevnika

'14.06.2013., Porec - Final Fight Championship. MMA borba izmedju Laszla Senyeija (HUN) i Ivice Trusceka (CRO, gore). Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
18.06.2013.
u 13:00

– Za ovakve stvari morali ste prije ići u Japan. Ne znam kako on to plaća, no Orsatu svaka čast pa ga nagovaram da se uključi na taj način i u boks – kazao je boksački trener Leonard Pijetraj.

Ni šesto izdanje Final Fight Championshipa, borilačke serije koju je pokrenuo Cro Copov menadžer Orsat Zovko, nije iznevjerilo puk gladan brutalnosti kik-boksa i slobodne borbe (MMA). Štoviše, gledanost na Novoj TV bila je jača od dnevnika i većine utakmica nogometne Lige prvaka. Kad se borio Igor Jurković, od Hrvata koji su bili pred TV-om njih 38,6 posto gledalo je prijenos iz Poreča.

– Za ovakve stvari morali ste prije ići u Japan. Ne znam kako on to plaća, no Orsatu svaka čast pa ga nagovaram da se uključi na taj način i u boks – kazao je boksački trener Leonard Pijetraj.

Svih 10 borbi te je večeri uživo gledao i naš glazbeni prvak Tony Cetinski. I njemu je jasno da je to financijski vrlo zahtjevan projekt.

– Znam po vlastitom iskustvu koliko je skupa dobra produkcija. Da nisam dvaput napunio zagrebačku Arenu, ne bih mogao platiti neke stvari. Imao sam pune dvorane u Ljubljani, Beogradu i Sarajevu, ali samo po jedan koncert, pa sam ostao u minusu.

FFC se širi i u inozemstvo

Orsat Zovko, vlasnik kabelske televizije Fight Channel, svjesno se bori s minusom jer je za lansiranje tržištu privlačnog proizvoda treba vremena i novca.

– Moramo što prije složiti stvari da nam priredbe nemaju predznak minusa. No, treba nam vremena. Televizije trebaju kontinuitet priredbi da bi ih počele kupovati. Već slažem program za 2014. kada ćemo imati priredbe u dva hrvatska grada, ali i u Skoplju, Ljubljani i Sarajevu te izvan regije.

Je li to Zovkov strogo poslovni interes ili ga vuče i strast prema borilačkim sportovima?

– Da u tome nema strasti ja bih pronašao 5-6 lakših načina da zaradim. Krenulo je sve s organizacijom Cro Copova meča protiv Sefa, a K-1 finale mi je samo bio potvrda da trebam nastaviti.

I ova je priredba produkcijski bila iznad prosječne razine sudjelujućih boraca, no "match making" je opet bio dobar. Publika je dobila što ju drži pred ekranima, zanimljive borbe s dosta dramatike. Suparnike u završnom dijelu predstave spajao je osobno Zovko, a ostatak programa slagao je čovjek koji je magistar politologije – Marko Petrak.

– Pomaže mi to što sam novinar jer imam veliku bazu podataka. Gledam prvo da su borci iz regije, da su mladi, a ako nisu mladi da su atraktivni te da imam sudar stilova. Ako bih stavio dva hrvača u ring, to bi moglo biti dosadno.

I kirurzi treniraju MMA

Kad smo već kod intelektualne razine u organizacijskim redovima, ne možemo zaobići suca slobodne borbe doc. dr. sc. Vinka Vidjaka (51). Čovjek je intervencijski radiolog i predstojnik Kliničkog zavoda za radiologiju u bolnici Merkur.

– Već pet godina treniram slobodnu borbu iz gušta pri čemu me suvježbači čuvaju jer ako bih ozlijedio prste, ne bih mogao operirati.

I doktor Vidjak svojevrsni je dokaz da se borilačka scena na ovim prostorima brzo širi. Novi klubovi i novi borci niču kao gljive poslije kiše, a s njima i poklonici modernih gladijatorskih igara među kojima je i Cetinski:

– Ja sam fan, kod mene je Fight Channel uključen 24 sata na dan, a ostali neka na drugom televizoru gledaju što hoće. Jedino nisam pobornik borbi u kavezu, malo mi je to preokrutno, bojim se da ne dođe do toga da se u pulskoj Areni ljudi opet bore protiv lavova.

I pulska bi Arena trebala biti poprište jedne od epizoda iz ovog serijala.

– Organizacija ovakve priredbe u Areni podiže cijenu produkcije jer to je zaštićeni spomenik kulture, pa treba paziti na svaki kamen, no radimo na tome – naglašava Orsat Zovko.

>> Poturak se zabavljao se, a dobivao batine od Jurkovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije