Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna borba

Poturak se zabavljao, a dobivao batine od Jurkovića

Igor Jurković vs Dževad Poturak (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
15.06.2013.
u 20:05

– Imao sam tremu, ne zbog straha od batina, nego zbog velike želje da ne razočaram publiku

Borac kojeg neki tituliraju nasljednikom Cro Copa nije iznevjerio svoje Porečane u šestom izdanju borilačkog serijala FFC s nizom zanimljivih predstava u kik-boksu i slobodnoj borbi. Pred 5000 navijača u dvorani Žatika Igor Jurković dominirao je protiv Dževada Poturka.

– Imao sam tremu, ne zbog straha od batina, nego zbog velike želje da ne razočaram publiku.

Premda je bio bombardiran iz svih oružja, najbolji bosanski kik-boksač imao je snage za \"kerefeke\" tijekom borbe. Tijekom jednog navijačkog naleta u drugoj je rundi digao ruke u stilu: \"hajde sad i vi navalite na mene\", dok je u trećoj plesao i publici slao puse. Je li to Jurkovića iritiralo?

– Ne, dapače, to mi je samo bio dokaz da on nema rješenje.

I doista, priznao je to i sam Poturak:

– Nakon jednog primljenog udarca više nisam bio svoj, a on me nastavio \"driblati\". Da je na mom mjestu bio netko drugi, ova bi borba prije završila. Igor mi je prodao sve fazone koje znam. Moji će me fanovi kuditi. Mlatio je borac pretencioznog nadimka Slovenski Rocky našeg Ivana Bilića pa je na kraju doživio zvižduke, ali zbog jezične nespretnosti. Izlazeći iz ringa Miran Fabjan je publici glasno doviknuo: \"Je li se tako vodi borba\".

– Htio sam zapravo reći jeste li zadovoljni borbom? Ovo je prava publika koja podržava svog borca, a ne ona naša u Sloveniji.

Iako je u sedmom mjesecu trudnoće, Miranova supruga Olga gledala je meč iz neposredne blizine sa šestogodišnjim sinom. Veći bi stres bio za nju da je ostala u hotelu i da ne zna što se događa. Pod velikim stresom bio je mladi Tuzlak Igor Emkić kojeg je Marokanac ElBouni poslao u carstvo snova za samo petnaest sekundi pa je Igor na sponzorskoj večeri samo tupo buljio pred sebe dok su svi ostali uživali u jarićima i kozlićima serviranim na neobičnom mjestu, u porečkom kasinu Cezar.

Bio je to način na koji su Jurkovićev trener Leo Komšić i njegov prijatelj Mata Šakota (vlasnik kasina) odlučili počastiti sudionike među kojima nas se dojmio i riječki teškaš Dorijan Ilić koji je nokautirao Emila Poljaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije