Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrv-Fra 30:23

FOTO Kakva rapsodija kauboja! Hrvatska je razbila Francusku!

hrvatska (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
23.01.2013.
u 20:30

Hrvatska je u četvrtfinalu Svjetskoga prvenstva pobijedila svoju crnu mačku Francusku 30:23 i ušla u polufinale gdje je čeka Danska.

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva! A način na koji je ušla među četiri najbolje reprezentacije svijeta prepričavat će se godinama. Golužina družina razbila je, razmontirala dvostruke svjetske prvake Francuze 30:23. Najefikasniji je od hrvatskih igrača bio Domagoj Duvnjak, koji je postigao čak devet pogodaka, no jedan od junaka bio je i vratar Mirko Alilović koji je skinuo čak 13 udaraca Francuzima.

Otvaranje utakmice bilo je kao iz najgore noćne more. Već u 47. sekundi dvoboja ostali smo bez jednoga od najvažnijih obrambenih igrača Drage Vukovića nakon što je napravio prekršaj nad Barachetom i dobio izravni crveni karton. Poveli su Francuzi 2:0, no Hrvati serijom od četiri gola preokreću rezultat i više tu prednost do kraja utakmice nisu ispuštali!

Malu krizu imali su naši rukometaši potkraj prvoga dijela kad Francuska dolazi do pogotka zaostatka (13:12), ali u nastavak kauboji ulaze furiozno, a u zadnjih 10 minuta lome trikolore i dolaze do pobjede 30:23. Tako su izjednačili najveću dosad ostvarenu pobjedu nad Francuzima, ostvarenu na Europskom prvenstvu u Srbiju prošle godine kad su ih u skupini pobijedili 29:22.

Inače, kod Francuza je najbolji bio Sorhaindo sa pet pogodaka, a Omeyer je imao 10 obrana.

>>L'Equipe oplakao trikolore: Kraj jedne ere...

>>Goluža otkrio: Poruka prije utakmica nas je nabrijala!

>>Dinamovci u Turskoj po sobama navijali za kauboje

Tekstualni prijenos utakmice pogledajte ispod u našem liveboxu

Komentara 204

DA
danebi
06:54 24.01.2013.

BRAVO!To je to!

VO
VolimZagreb
07:17 24.01.2013.

Izraz lica francuza a pogotovog onog nosonje i kriminalca karabatića je rekao sve. kauboji su bili z anjih neka druga dimenzija!

Avatar EUJ-
EUJ-
20:54 23.01.2013.

23.01.2013. u 20:44h Andreeejjj je napisao/la: Nijedan narod i ljudi u njemu nije ni najmanje kriv, to su jedino šačica glupih političara a mi naivci nasjedamo i mrzimo jedni druge, što je baš krivo! BraWooo SLOVENIJA, braWoooo Hrvatska večeras i uskoro zajedno u EU. Tako se govori i zbori. Hvala na dobrim željama i neka ti se uz Boga i domoljublje tvoje želje, snovi i čežnje ostvare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije