Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smetaju mu napisi

Fak: Ne poštujete moj rad ni moju medalju

Jakov Fak
AFP
17.02.2010.
u 16:16

Hrvatski biatlonac iskazao je žaljenje što se više pozornosti posvetilo nesportskim temama nego osvajanju brončane medalje.

Medalja je oko vrata, natjecanja na kojima bi mogao dohvatiti novu tek su ispred njega, no Jakov Fak prisiljen je većinu vremena pokazivati hrvatsku putovnicu.

– Iskreno mi je žao što se od ove medalje ne radi sportska priča. Ispada da nema poštovanja prema mome sportskom radu, rezultatu i uspjehu – požalio se naš biatlonac. Ipak, upravo je njegov trener Uroš Velepec prvi objavio sretnu vijest.

Zamislite samo koliki je trud uložen u medalju, 250 dana u šumi s puškom, iscrpljen, bez daha, bez ikoga s kime bi mogao razmijeniti koju riječ, koga bi mogao sresti na treningu. Na TV-u izgleda zabavno i šareno, ali do kamera je dalek put.

Dohvatnu utrku na 12,5 km završio je na 25. mjestu, da četiri puta nije promašio, bio bi ponovno na postolju.

– Sigurno znam da ostali natjecatelji nisu toliko bolji od mene. Nisam zadovoljan, nadam se da ću u četvrtak u svojoj omiljenoj disciplini na 20 km sprint bolje odabrati skije i da će se vrijeme napokon smiriti – dodaje Fak koji će na stazu u četvrtak u 22.20 sati. Jakovov koeficijent na zlatnu medalju je 50.0. Ako ima hrabrih, na SP-u je upravo u toj disciplini osvojio broncu...

Ključne riječi

Komentara 35

OB
-obrisani-
18:40 17.02.2010.

Mi iskreni Hrvati postujemo tu Medalju i zahvalni smo sta si je za nas sve osija. Hvala

GV
goran vrtaric
18:58 17.02.2010.

Svaka čast Jakove, mene si usrećio i ispunio ponosom. Ona stoka koja ne cijeni tvoj trud, nije te ni vrijedna. Mi pošteni gradjani Hrvatske smo i te kako ponosni na tvoju medalju, i ja ti se ispričavam u ime svoje i svih poštenih gradjana Hrvatske. OPRPSTI IM JER NE ZNAJU ŠTO ČINE.

FI
Fieldhockey
18:38 17.02.2010.

Bravo Jakove! Novinari samo traže kako izmisliti senzaciju i posvađati ljude. Sumnjam da oni koji \'kuhaju\' situaciju imaju dvije lijeve i u sportu su sudjelovali samo kao gledatelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije