Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga na Otoku

Englezi: Gledanje Albiona stres kao intervju za posao

Engleska Navijači
Reuters
28.06.2010.
u 14:18

Njemačka je od 1954. godine na svim SP-ima bila najmanje u četvrtfinalu. Sad je čeka Argentina, koju je eliminirala 2006. godine

Njemački heroj Thomas Müller povukao je neizbježnu paralelu sa 1966. godinom. – E sada smo s Englezima 1:1 zbog Wembleya – kazao je Müller aludirajući na nepravdu koju su Nijemci pretrpjeli u finalu SP-a u Londonu.

– Do pobjede nas je dovelo naše pozitivno stajalište jer smo svi bili uvjereni da smo jači od Engleza. Ipak, rezultat 4:1 malo je nerealan. S obzirom na sve okolnosti, ipak smo imali i dosta sreće. A kad je već tako, rekli smo si u svlačionici: Sad idemo do kraja! A ja želim završiti turnir s pet ili šest golova! – izjavio je Müller.

Miroslav Klose (32) postignuo je sinoć svoj 12. pogodak na svjetskim prvenstvima te se izjednačio s Peleom, na četvrtom mjestu svih vremena, iza Brazilca Ronalda (15), Nijemca Gerda Müllera (14) i Francuza Justa Fonteina (13, sve na jednom turniru), a ispred sunarodnjaka Jürgena Klinsmanna i Mađara Sandora Kocsisa s po 11. Klose je sa 50 golova na osmom mjestu vječite ljestvice njemačkih strijelaca.

Franz Beckenbauer komentirao je nepriznati Lampardov pogodak. – Čemu služi četvrti sudac? Umjesto što ne radi ništa, mogao bi pratiti utakmicu na monitoru, reagirati kod sporne situacije i obavijestiti suca. Da je tako bilo danas, Lampardov gol bio bi priznat – rekao je Kaiser Franz.

Engleski The Sun anketirao je 6000 ljudi i 40 posto ispitanika izjavilo je da je gledanje utakmica njihove reprezentacije stresnije od intervjua za posao, a 15 posto tvrdi da je to veći stres od vjenčanja i selidbe. The Sun razapinje arbitra naslovom "Ti, beskorisni suče", ali i priznaje nemoć Engleza: "Nema zadovoljstva". "Naši igrači su nadigrani i izletjeli su sa SP-a."

Ključne riječi

Komentara 6

BO
bomba
10:43 29.06.2010.

dobravilo Ja nogomet obožavam. Volim taj sport i volim komentare i rasprave o tom sportu kao sportu i ne volim ne nogometne elemente u tom sporu, i općenito u svim sportovima. SP je vrhunac nogometa i takmičenja, mnogi sportovi su na primjeru nogometa organizirali svoja takmičenja, po meni je čak SP na većem nivou od olimpijskih igara. Države koje organiziraju ovakav spektakl debelo zarađuju a infrakstuktura u državi ostaje novim naraštajima, dok za olimpijske igre nije sigurna dobit a imamo i slučajeva gdje neke države i gradovi još vračaju kredite od organizacije OI. Zato kad je ovoliki profit u igri nema mjesta ne nogometnim radnjama i samo ljude kojima nogomet nije toliko bitan odgovaraju ovakve sizuacije jer ne znaju o čemu bi komentirali a ovo je tema za ne nogometne likove. Ja gledam drugačije i zamisli da je lopta od prečku otišla u polje Englezi bi opet gubili 2:1 i morali bi goniti rezultat. Zato sam napisao da su psihički ispred Engleza bili Nijemci. Tko nije psihički spreman na ovakve situacije ne treba ni dolaziti na SP ali ni sudije koje su debelo plaćene trebju da snose odgovornost a ne samo udaljeni sa SP-a. U NFL-u elektronika je odavno ušla ali se ne koristi dok trener ne uputi zahtjev da sudija preispita svoju odluku. To može učiniti 2x u tijeku meča, a samim tim nije narušio sudiju ni tijek igre. Moglo bi se mnogo o ovoj temi pričati ali mene smeta što u nekom situacijama gdje je velika ekipa okoristila se sudijskom greškom ne diže se velika prašina jer je to kao normalno malo prokomentirati a kad je velika ekipa oštećena a to je rijeđi slučaj na sva se zvona diže buka. Hoću da kažem da bi se izbjegli ne nogometni elementi u nogometu treba tražiti modus kako bi nogomet ostao nogomet ali sa pravičnijim ishodima utakmica i ljudima koji se slabo razumiju ili nikako u nogomet uskrati mogučnost komentiranja o sporednim stvarima nego da komentiraju kvalitet i uzbudljivost same utakmice. Zbog nogometa se znalo i zaratiti, a to je pokazatelj koliko je nekima nogomet važan i zato FIFA treba da vodi i o ovome a ne samo o novcu, jer je tužno da su svi vidjeli gol na stadionu čak i sudci i čelnici FIFA-e a rezultat na semaforu pokazuje da nije gol. To je za komentar kako guzonje iz FIFA-e mogu gledati utakmicu u kojoj rezultat ne odgovara stvarnoj situaciji na terenu a oni upornio govore kako ne treba ništa mijenjati? Treba mijenjati ili čelnike ili modificirati već postojeće stanje ovo je lakrdija. Još nešto ja ovo ne pišem zato što su mi draži Englezi od Nijemaca, već zato što sam sit ovakvih scena na svim terenima gdje se igra nogomet. Sjetite se koliko je puta Dinamo bio oštečen od strane sudaca u ključnim utakmicama za ulazak u ligu šampiona. Jesu li sve te greške sa namjerom ili bez namjere to nikad nećemo saznati, ali znamo da su greške bile česte i to protiv Dinama a ne za Dinamo. Nisam navijač ni Dinama čak što više navijam uvijek protiv njega u domaćem takmićenju.

DO
dobravila
14:32 28.06.2010.

Kaiser Franz bio i ostao Kaiser !! Svaka mu čast :))

BO
bomba
14:40 28.06.2010.

Što je trebao Franz da kaže da nije bio gol? Pusti to lijepo se ponio kad se desi greška u njegovu korist, kad je bila jednom kontra jedva su ga smirili u izjavama kako ovo sve nema smisla. Pitanje je li te zaboljela nepravda ili ti je pogodovala i takvo je raspoloženje u komentarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije