Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI UDARAC PLAVIMA

Dinamo kažnjen s 65.000 € i jednom utakmicom bez publike!

Tomislav Svetina
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
25.09.2013.
u 13:16

- Nismo mi Uefi trn u oku, vode se postupci protiv niza klubova. Uefa je postavila čvrsta pravila i ne odstupa od njih - rekao je direktor Dinama Svetina

Na izvanrednoj presici u Maksimiru direktor Dinama Tomislav Svetina iznio je detalje nove Uefine kazne koja je stigla u utorak popodne.

- Zbog rasizma na utakmici protiv Sheriffa i pirotehnike na susretu protiv bečke Austrije Dinamo je akumulirano kažnjen sa 65.000 eura i jednom europskom domaćom utakmicom pred praznim tribinama - rekao je direktor Svetina pa nastavio.

- Želim istaknuti da smo dobili od Uefe pohvalu za organizaciju nakon domaćih utakmica s Austrijom i Černomorecom. Dobili smo i pohvalu za organizaciju utakmice u Austriji, u odnosu na onaj dio koji smo mi organizirali.

Ukoliko se situacija na tribini ne smiri, plavi će 'letjeti' iz Europe.

- Pozivam medije i navijače da u narednim utakmicama podrže Dinamo, da ne dozvole da dođemo u situaciju da zbog određene grupe navijača ne budemo pod sankcijama, a sljedeća sankcija je oduzimanje bodova i izbacivanje iz Europe.

Nije samo Dinamo Uefina meta, još puno klubova je pod sakncijama...

- Vode se disciplinski postupci ne samo protiv nas nego protiv niza klubova. Nije ovo udarac na Dinamo, nismo joj mi trn u oku, Uefa sankcionira baš sve bez obzira o kojem se klubu radi i odakle dolazi. Fenerbahče, Malaga su izbačeni, različiti su razlozi, no oni su principijelni...

Srećom, u Uefi vide da se u Dinamu trude, no to nije dovoljno.

- Uefa je prepoznala naše napore da sve prođe dobro. Uefi je "Mamiću Cigane odlazi iz svetinje rasizam i tako će to tretirati te ćemo biti izbačeni iz Europe ukoliko se bude ponavljalo. Uefa je zauzela vrlo čvrst stav, donijeli su takav disciplinski pravilnik. Imali smo dvije europske utakmice u Zagrebu koje su prošle bez takvog navijanja, delegat je u izvješću dao dobre ocjene. No, Uefa je poručila što misli. Sad je na nama potez želimo li biti u Europi ako je izborimo, ili ne.

Svetina je pozvao na dijalog.

- Želimo sjesti s navijačima, ali i policijom i sudstvom, nije priča jednostrana, nije crno-bijelo. ne dijelimo navijače na BBB i druge. Sve pozivamo da ako žele svoje animozitete i sklonosti pokazati ne pokazuju na ovaj način. Mogu reći da institucije države mogu bolje raditi, neki će reći da su preagresivni.

Upitan je direktor Dinama i o kazni kapetanu koji je navodno divljački izvrijeđao jednog novinara.

- Naravno da će Šimunić biti kažnjen ako se dokaže da je vrijeđao novinare.

>> Osmorica igrača Dinama na sastanku s BBB-ima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije