Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV KRAJ U LP?

Debakl: Austria slavila 2:0, Rukavina isključen čim je ušao!

Dinamo Austria (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/19
21.08.2013.
u 19:45

Bečani su impresivni u Maksimiru, umrtvili su Dinamovu igru od početka i zasluženo pobijedili...

Dinamo je napravio veliki korak od Lige prvaka, iako je veći dio utakmice bio bolji, ali i jalov, imao je i crnih rupa u svojoj igri i zbog toga je kažnjen, izgubio je 0:2 od Austrije i sad mora napraviti čudo u utorak Beču.

Maksimir je konačno bio lijepo ispunjen, istočna tribina i donja etaža zapadne bile su kracate, sjever na obje etaže gotovo pun, a na jugu je bilo 50-tinjak navijača Austrije. I plavi su u susret krenuli s krasnom podrškom, orilo se Dinamo, Dinamo. No, plavi na to lijepo navijanje nisu odgovorili baš lijepom igrom. Prilično su se mučili, radili dosta tehničkih pogrešaka pa se onda i nije moglo stvoriti dobrih prilika za pogotke. A očito je i trenerAustrije Nenad Bjelica dobro snimio igru plavih i uspio ju zakočiti.

Dinamo je u prvih pola sata samo dvaput ozbiljno zaprijetio. U oba slučaja lijevu je stranu probio Josip Pivarić. Prvo je na njegovu povratnu loptu natrčao Soudani, ali je njegov prizemni udarac obranio vratar Austrije. I drugi put je pucao Soudani, ovaj put glavom, ovaj put preko vratiju.

Kako je nedostajalo dobre igre, tako su se počeli javljati i prvi zvižduci s tribina, a podrška je jenjavala. Da bi se publika probudila nakon novog požrtvovnog starta Soudanija. Ubrzo je stigla i nova prijetnja domaće momčadi, najon ubačaja Zvonka Pamić glavom je tukao Fernandes, no ponovno je Lindner bio siguran, a više je problemaimao s dalekometnim projektilom Pinta. I u tim završnim minutama plavi su povećali pritisak, stisnuli su Austriju koja je teško živjela na kraju prvog poluvremena jer prijetili su i Fernandes i Šimunić, no gosti su izdržali taj pritisak i zadovoljni su, prazne mreže, mogli otići na odmor. Jer, plavi su imali veći posjed lopte (58 posto), puno više udaraca (8:1) i gotovo dvostruko više dodavanja.

Plavi su nastavak otvorili s nova opasna udarca Soudanija, Fernades nije stigao sjajan ubačaj Pivarića. A Sammir je, kad je ušao u 62. minuti dobio ovacije. No, plavi nisu igrali dobro i kažnjeni su, Royer i Hosiner su izigrali plave a zabio je Leovac u 68. minuti za hladan tuš u Maksimiru. Za novi se pobrinuo Rukavina, nakon pola minute u igri dobrio je crveni karton zbog starta rukom na Rogulja. A onda je Stanković i po drugi put zatresao mrežu Zelenike i vjerojatno Austriju poslao u Ligu prvaka.

A u maksimirskim kancelarijama i dalje se traže pojačanja, pa je tako Dinamo navodno zainteresiran za stopera Celte Vigo, 26-godišnjeg reprezentativca Venezuele Tuneza, no ne vjerujemo da bi plavi platili dva milijuna eura za njega. A sad je i pitanje treba li im kad su se ovako udaljili od Lige prvaka.

>> Jurčić: Očekivano smo 'pali' u jednom trenutku, takav mi je profil igrača

>> Srbi oduševljeni Mamićem: 'On bi prodao led Eskimima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije