Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl u Japanu

Cro Cop preko Blakea traži put na četvrtu završnicu Grand Prixa

'10.03.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Borilacki spektakl Cro Cop Final Fight. Mirko Filipovic vs Ray Sefo. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
13.10.2012.
u 13:25

Amerikanac je dosad u karijeri bez poraza, ali se nije borio protiv vrhunskih boraca.

U nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu Mirko Filipović (38) će u borbi protiv Amerikanca Randyja Blakea (25) tražiti put na četvrtu završnicu K-1 Grand Prixa u karijeri.
Mirkov protivnik na Final 16, ISKA-in prvak \"Boom Boom\" Blake neporažen je u karijeri (24-0, 16 KO), ali se dosad nije borio protiv vrhunske konkurencije. Plasman u Tokio izborio je pobjedom sudačkom odlukom nad Deweyjem Cooperom na američkom Grand Prixu u Los Angelesu u rujnu.

Cro Cop je u ovom meču favorit, a da je njegov ugled u Japanu i dalje velik govori i nastup u glavnoj borbi večeri. Filipović u okršaj s Amerikancem ulazi nakon dvije povratničke pobjede - nad Rayom Sefom u Zagrebu i Španjolcem Lorenom Javierom Jorgeom u Madridu. Na priredbi je ukupno 13 borbi - pet superborbi i osam eliminacijskih.

Eliminacijske borbe otvaraju Raul Catinas i Australac Ben Edwards. Rumunj je u posljednjem nastupu pobijedio Domagoja Ostojića prekidom u prvoj rundi. Edwards, 27-godišnji Australac, nije nastupao od ožujka kada je u Canberri izgubio odlukom od Rica Verhoevena, a u karijeri je pobjeđivao Paula Slowinskog i Mighty Moa.
Rick Roufus, 46-godišnji višestruki prvak svijeta, ipak je u posljednji tren upao na turnir umjesto Arnolda Oborotova i za plasman na završnicu borit će se sa sunarodnjakom i najperspektivnijim američkim borcem Jarrellom Millerom.

Najjači par osmine finala čine Hesdy Gerges i Sergej Laschenko. Egipćanin je bivši It\'s Showtimeov prvak, a u ovaj meč ulazi s nadom da će prekinuti niz od tri uzastopna poraza (Ghita i dva puta Verhoeven). Ukrajinac je u svom zadnjem nastupu pobijedio upravo Verhoevena i prvi je favorit za osvajanje Grand Prixa.
Još jedan od boraca koji visoko kotira je Ismael Londt. Surinamac je nedavno osvojio Superkombatov naslov protiv Freddyja Kemaya, a put do finala tražit će preko Indijca Singha Jaideepa, koji je 2010. nokautirao Sergeja Kharitonova u prvoj rundi.

Kad bi se gledalo samo ime Paul Slowinski bio bi među favoritima za osvajanje naslova. No, 32-godišnji australsko-poljski borac posljednjih se godina borio samo \"Down under\" i pitanje je kako će se nositi s nadolazećim Rumunjem Catalinom Morosanuom. U uvodnom programu moći ćemo vidjeti rumunjsko-nigerijskog borca Benjamina Adegbuyija, koji je nedavno pobijedio Mladena Brestovca, protiv Iranca Jafara Ahmadija. Pavel Zhuravlev borit će se s Brazilcem Saulom Cavalarijem, a Arnold Oborotov koji je degradiran s turnira u superborbu suočit će se s Amerikancem Jamesom Wilsonom.

Prijenos K-1 Final 16 iz Tokija pogledajte uživo na Fight Channelu u nedjelju 14. listopada s početkom u 9:30h. Ako ste propustili live prijenos, reprizu možete pogledati u prime timeu, isti dan.  Fight Channel možete gledati preko kabelskih mreža B.net, H1 TV, Optima i Max TV-a.

Popis borbi:
Superborba: Zhi-peng Zhou (Kina) vs Kotaro Mori (Japan)
Superborba: James Wilson (SAD) vs Arnold Oborotov (Litva)
Superborba: Jafar Ahmadi (Iran) vs Benjamin Adegbuyl (Nigerija)
Superborba: Saulo Cavalari (Brazil) vs Pavel Zuravliov (Rusija)
Superborba: Genji Umeno (Japan) vs Chanhyung Lee (J. Koreja)

Grand Prix borba: Raul Catinas (Rumunjska) vs Ben Edwards (Australija)
Grand Prix borba: Jarrell Miller (SAD) vs Rick Roufus(SAD)
Grand Prix borba:  Xavier Vigney (SAD) vs Zabit Samedov (Azerbajdžan)
Grand Prix borba: Hesdy Gerges (Egipat) vs Sergii Lashchenko (Ukrajina)
Grand Prix borba: Singh Jaideep (Indija) vs Ismael Londt (Surinam)
Grand Prix borba: Makoto Uehara (Japan)  vs Hiromi Amada (Japan)
Grand Prix borba: Paul Slowinski (Poljska/Australija) vs Catalin Morosanu (Rumunjska)
Grand Prix borba: Mirco Cro Cop (Hrvatska)vs Randy Blake (SAD)

Komentara 2

ZD
Zdravorazumski
14:00 13.10.2012.

Legendo, sretno ti bilo!!!

LO
Lorenz
14:14 13.10.2012.

Ovaj ne zna reći "dosta batinama".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije