Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moskovski dani

Ćorluka: Bilić je najmanje kriv za podbačaj Lokomotiva...

'12.10.2012., Arena Filip II Makedonski, Skoplje, Makedonija - Kvalifikacije za SP 2014. u nogometu, skupina A, Makedonija - Hrvatska. Vedran Corluka.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
05.06.2013.
u 15:15

- Koliko znam, klupski je stav da me neće pustiti, čelnici su zadovoljni mojim igrama. No, prijelazni rok još nije ni počeo

Zbog žutih kartona, naš srednji branič Vedran Ćorluka propustit će dvoboj sa Škotskom, no trenira sa suigračima i igrat će 10. lipnja protiv Portugala u Ženevi. Iza Ćorluke je sezona u moskovskom Lokomotivu, ocjenjuje je dvojako:

U svim susretima – stoper

– Zadovoljan sam svojim igrama, u svim sam utakmicama igrao na mjestu srednjeg braniča. U ruskoj ligi moraju na svakoj utakmici igrati najmanje četiri Rusa, pa su kod nas na bočnim pozicijama stalno igrali Rusi. No, nisam se bunio, bilo mi je znatno lakše igrati na mjestu stopera nego na desnom boku stalno trčati gore-dolje! Uostalom, najbolje se osjećam na mjestu srednjeg braniča, na toj poziciji, na kojoj igram i u reprezentaciji, igram najbolje – kaže Ćorluka i nastavlja:

– Koliko sam god zadovoljan svojim igrama, barem sam toliko i razočaran klupskim rezultatom. Deveto je mjesto podbačaj, ciljevi su nam bili veći i plasman je lošiji nego što je mogao i trebao biti.

Ćorluka je o ruskom nogometu dodao:

– Liga je vrlo teška i jaka. Medijski nije praćena kao lige petice, ali svi su klubovi imućni i mogu si priuštiti što god žele. U Rusiju je došlo niz kvalitetnih igrača i desetak klubova ravnopravno konkurira za vrh ljestvice. Ponekad vlasnici klubova i pretjeruju u novčanom nagrađivanju igrača, pa tako, recimo, nije neuobičajeno da se za neku ne odveć važnu utakmicu ponudi premija od čak 30-ak tisuća eura! Jasno je, eto, zašto zvučna igračka imena više ne izbjegavaju Rusiju. I to je sigurno liga koja će se samo još više razvijati i biti kvalitetnija.

Je li ruska liga na razini liga petice?

– Nije kvalitetnija od njemačke, engleske, španjolske i talijanske lige, ali je u rangu s francuskom!

Jesu li vas namučila putovanja zrakoplovom?

– To je teži dio života i igranja u Rusiji, ali nije onako gadno kako sam očekivao. Nije ugodno putovati, primjerice, do Mahačkale, a drago mi je da je Stipe Pletikosa sa svojim Rostovom u kvalifikacijama protiv Ska Energiye izborio ostanak u ligi, pa nećemo morati putovati u Habarovsk, na granici s Kinom.

Kako vas se dojmila Moskva?

– Krasan velegrad, iako ponekad čovjeka živcira nemogući promet. Nije London, ali zadovoljan sam načinom života.

Je li vaša budućnost u Lokomotivu vezana uz budućnost trenera Slavena Bilića, o čijem ostanku klupska uprava odlučuje u srijedu?

Škoti nemaju šanse...

– Ne, ugovor me s klubom veže još dvije godine. Bilo je ponuda drugih klubova, ali sve ovisi o Lokomotivu. Koliko znam, klupski je stav da me neće pustiti, čelnici su zadovoljni mojim igrama. No, prijelazni rok još nije ni počeo.

Imate li informacija o Bilićevoj budućnosti?

– Doista ništa ne znam, potpuno sam se isključio iz svega. Moram naglasiti da Slaven nije najveći krivac za rezultatski podbačaj, kako se to predstavlja u nekim medijima. Najviše smo podbacili mi igrači, a Slavenova je krivica najmanja, uvjeravam vas u to!

U petak Hrvatska igra važnu utakmicu protiv Škotske, nedostajat ćete Modrić, Lovren i vi?

– Neće se osjetiti taj nedostatak! Nije me bilo ni u Bruxellesu s Belgijom, ni u Osijeku s Walesom, pa je dobro ispalo. Imamo odličnu momčad i naš izostanak neće poremetiti cilj, Škoti nemaju nikakve šanse.

Hoće li Hrvatska prije zadnjeg kola širom otvoriti vrata odlaska na SP?

– Teško je to reći. Belgija je odlična momčad i dobro je što držimo korak s njom. Čini mi se da ćemo strepiti do posljednjeg kola, bit će to neizvjesna i uzbudljiva završnica do zadnje kvalifikacijske minute – smatra Ćorluka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije