Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠ DAN ŠKOFA

Česi nanijeli Slovencima prvi poraz

Češka Slovenija
AFP
24.01.2010.
u 22:27

Filip Jicha i Jan Filip odigrali su još jednu sjajnu utakmicu i predvodili Češku do pobjede protiv Slovenije (37:35) na startu drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva u Austriji.

Jicha je i nakon prvog kruga natjecanja bio najbolji strijelac natjecanja, a nakon nedjeljnog se dvoboja i dodatno učvrstio na toj poziciji budući da je slovensku mrežu “rasparao” čak 12 puta iz 19 pokušaja. Ukupno na kontu sada ima 40 golova iz četiri utakmice. Filip je, pak, pogodio sedam puta iz osam pokušaja.

Za raspoloženi češki dvojac Slovenci jednostavno nisu imali rješenja, a ni vratari im nisu imali dobar dan. Zagrebov golman Gorazd Škof obranio je tako jedan jedini udarac od 18 upućenih na njegova vrata, a tek je nešto bolji bio Aljoša Rezar (12/32).

Momčad Zvonimira Serdarušića povela je na isteku desete minute sa 6:5, ali onda je uslijedio češki uragan, serija od osam uzastopnih golova. Oporavka za Slovence, koje je s osam golova predvodio Vid Kavtičnik, nakon toga više nije bilo. Česi su na poluvrijeme otišli s vodstvom 21:12. Do kraja je Slovenija uspjela znatno ublažiti poraz, ali prave opasnosti za Čehe nije bilo.

EP u rukometu, 1. kolo:

Skupina II (Innsbruck)

Francuska – Njemačka 24:22

Poljska – Španjolska 32:26

Češka – Slovenija 37:35

Redoslijed: 1. Poljska 5 bodova, 2. Francuska 5, 3. Španjolska 3, 4. Slovenija 2, 5. Češka 2, 6. Njemačka 1

Ključne riječi

Komentara 1

13
1309976
07:43 25.01.2010.

Sramoten prvi polčas. Napad žal ni šel, obrambe pa sploh ni bilo (ne vem če sem cel polčas videl en bolj moški prekršek) - sramotna igra v prvem polčasu, so kot kaže mislili da jim bodo Čehi kar poklonilli 22 točki in da se morajo na igrišču zgolj prikazati. Drugi polčas je bil boljši, na trenutke - ampak zgolj na trenutke - so celo pokazali takšno igro kot bi jo bilo za pričakovati na EP. Sem že razmišljal ali so ga določeni igralci prejšnji večer pili ali pa glede na vlogo favoritov želijo na stavnicah zaslužiti kak euro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije