Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez iznenađenja

Bolt, Blake i Lemaitre u finalu utrke na 200 metara

bolt
AFP/Pixsell
07.08.2012.
u 14:25

Bolt je u prvoj kvalifikacijskoj skupini na 200 m s istrčanim vremenom 20,39 sekundi izborio nastup u finalu u četvrtak.

Jamajčanin Usain Bolt nastavlja lov na zlatne medalje. Danas je u prvoj kvalifikacijskoj skupini na 200 m s istrčanim vremenom 20,39 sekundi izborio nastup u finalu u četvrtak. 

U finalu će mu se pridružiti sunarodnjak Yohan Blake koji je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio najbrži (20,38), jednako kao i Francuz Christophe Lemaitre (20,34).

Bolt želi drugo zlato na ovim igrama, a peto ukupno. Došao je u London s drugim rezultatom sezone. Brži je bio Blake koji nikad nije pobijedio Bolta na 200 metara na velikim natjecanjima, ali ga je pobijedio na jamajčanskim trialsima prošli mjesec.

Uz njih dvojicu ispod 20 sekundi ove sezone još je išlo pet atletičara. Zanimljivo je da je među njima jedini bijelac Francuz Christophe Lemaitre koji nije trčao na 100 m kako bi se što bolje pripremio za 200 m gdje želi medalju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije