Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoran gobac

Balić se vraća u reprezentaciju, možda i Metličić

'sport...peking...20.08.2008.  peking, beijing 2008, olimpijske igre, olimpijada, rukomet, cetvrtfinale hrvatska - danska, 26-24, ivano balic,  foto: Goran Stanzl '
Goran Stanzl/PIXSELL
21.01.2013.
u 11:20

Prvu službenu utakmicu muška rukometna reprezentacija Hrvatske odigrala je 1994. godine u kvalifikacijama za EP. Prvi suparnik bila je Bjelorusija. Igralo se u Zagrebu pred 5000 gledatelja.

– Kako se ne bih sjećao. Bila je puna dvorana i snijeg do koljena – istaknuo je Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza. Nakon 19 godina ta ista Bjelorusija stoji nam na putu do četvrtfinala.  

– Oni su korektna reprezentacija, no mislim da naša reprezentacija igra superkvalitetno. Neće biti lagana utakmica, ali je realno očekivati naš prolaz – rekao je Gobac.

Španjolci nisu kalkulirali

Dakle, cilj je četvrtfinale?

 – Taj smo cilj postavili u trenutku kada smo računali na zdrave Lackovića, Buntića i Štrleka. Nadamo se da će naš liječnički tim uspjeti osposobiti Bičanića, Vukovića, Čupića i Horvata. Pozvali smo i Ninčevića koji je bio s nama na OI u Londonu.

Puno se priča o utakmici sa Španjolcima. Jesu li oni ipak kalkulirali i namjerno izgubili?  

– Ne vjerujem da je to Španjolcima palo na pamet. Mi se nismo htjeli baviti nikakvim križaljkama i htjeli smo tu utakmicu pobijediti. I pobijedili bismo s puno većom razlikom da nisu fućkali Česi. Oni nisu više dostojni da dalje sude na ovom prvenstvu. Dugo nisam vidio da netko tako sudi na našu štetu, a mi na kraju još i pobijedimo. Kada se vratimo, poslat ćemo sudačkoj organizaciji EHF-a da pogledaju snimku te utakmice pa neka sami zaključe da tim sucima više nije mjesto na velikim natjecanjima. Ne zato što ne znaju, nego si ne smiju dopustiti da im netko naredi da ovako sude.

Jesu li vam se svidjeli naši mladi igrači?  

– Ne mogu reći da je netko od njih iskočio. Oni su za sada krpali rupe. Imamo mi još puno mladih igrača kod kuće.

Je li vas netko ugodno iznenadio plasmanom među 16 najboljih?  

– Slovenija. Igraju brz i kvalitetan rukomet. Ja bih ih rado vidio u polufinalu, zajedno s nama.

U Madridu ste se susreli s Ivanom Balićem. Mnogi su mislili da Ivano nikad neće doći prvi i pružiti ruku. Ipak je to učinio.  

Kriterij je jasan

– Pa red je da mlađi prvi priđe i pozdravi starijeg od sebe. S Ivanom sam kratko razgovarao, ništa određeno. Pitao sam ga kako je, on je rekao i to je to.

Dakle, nema riječi o Ivanovu "zbogom" reprezentaciji.  

– Ne, zašto?! On će konkurirati za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Mađara, početkom travnja. Bit će kandidat kao svaki aktivni hrvatski igrač. I Pero Metličić bit će kandidat. Samo moraju prvo dobro igrati u svojim klubovima i tako se nametnuti izborniku da ih pozove. To je jedini kriterij – zaključio je Zoran Gobac. Lacković – Balić – Metličić. To nekako nestvarno zvuči u 2013. godini, Ali, kod Gopca se nikad ne zna gdje će nas i s čime iznenaditi.

>>>Rutenka: Balić je odličan igrač, morao je biti na prvenstvu

>>>Zoran Gobac i Sandi Šola propali u liftu u dvorani Caja Magica

>>>Francuzi: Nama SP počinje tek s utakmicom protiv Hrvatske!

Ključne riječi

Komentara 23

MM
Milan Mićo Budimir
15:21 21.01.2013.

Sad će Balić zabijat golove! ;)

DA
danebi
06:58 24.01.2013.

Balica NE TREBAJU. Kratko i jasno.

BA
baniček
12:50 21.01.2013.

sad kad ga stave na popis, možemo očekivati paljbu po Goluži da zove istrošene i 'penziće' u rep. koji se jedva vuku po terenu u odnosu na ove mlade koji trče ko mutavi...glavno da se pljuje, uvijek možemo izmisliti razlog. zato mi ovog naroda uopće više nije žao. bolje ni ne zaslužuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije