Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max TV Prva HNL

Andrijaševićev dvominutni spektakl za pobjedu Splićana

Hajduk vs Slaven (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
23.09.2012.
u 19:11

Na Poljudu je bila odlična atmosfera, skupilo se gotovo 10 tisuća gledatelja

Hajduk se nakon četiri utakmice vratio pobjedama, u Poljudu je s 3:0 (2:0) srušen, razbijen, Slaven Belupo. Tako su Koprivničanci još jedno kolo propustili prigodu da preskoče Dinamo na prvom mjestu, a nisu srušili ni tradiciju po kojoj još nikada nisu pobijedili u Poljudu.

Senzacionalne dvije minute Franka Andrijaševića bile su dovoljne da Hajduk u finišu prvog dijela povede s 2:0. Najprije je u 44. minuti, nakon "svijeće" Vršajevića Hajdukov veznjak bio jači u duelu od Kokalovića i vrhom kopačke svladao Rodića. Nije se ni krenulo s centra, a Hajduk je vodio s 2:0. Opet je Andrijašević bio u glavnoj ulozi. Vuković mu je dobacio loptu, a Franko je ubacio u višu brzinu, kao "mlaznjak" protutnjao kroz obranu gostiju i svladao nemoćnog Rodića.

Sve je u tom prvom dijelu bilo na strani Hajduka, domaćini su bili uvjerljivi u posjedu lopte (64:36), u udarcima prema vratima (7:1), u kornerima (6:0). Jednostavno, momčad Miše Krstičevića bila je dominantnija, ali nije bilo nekih izrazitih prigoda. Tek je Andrijašević, najbolji Hajdukov igrač, u 20. minuti mogao bolje iskoristiti ubačaj Vršajevića. Slaven Belupo do tih "Andrijaševićevih minuta" igrao je discipliniranu obranu, koncetracija je bila na visini, a onda je momčad Roya Ferenčine jednostavno pukla. Jedinu pravu prigodu za goste imao je Gregurina u 38. minuti. U igri nije bilo ozlijeđenog Jozinovića, ukazivala mu se pomoć, a Gregurina je ostao sam na desnoj strani. Umjesto da šutira odlučio se za driblanje vratara, Blažević mu se odlično bacio u noge i iskoprcao loptu. Inače, Hajdukova publika skakala je na svaku odluku suca Batinića, i to bez obzira bila dobra ili ne. Frustracije su velike kod Hajdukovih navijača. Tako je u 33. minuti poništen pogodak Andrijaševića, ubacio je Radošević. Zaleđe je bilo čisto ko' suza, ali Poljudom su odzvanjali zvižduci. Čak su neki igrači bijelih prigovarali pomoćniku Conjaru zbog toga što je poništio pogodak. Ili ne znaju pravila ili su potpuno zasljepljeni. Neka je bilo grešaka na Hajdukov račun, ali ne trebaju ga sada suci darivati.

U nastavu Hajduk je, već tradicionalno, pao u 60. minuti, a gosti su imali dvije krasne prigode. Udarac Bušića otišao je uz vratnicu, a Vugrinčev je krasno obranio Blažević. Domaćine je svih teškoća oslobodio Milović u 75. minuti kada je, nakon ubačaja Vukovića, povisio na 3:0.

 

>>>Bijeli bez Andrijaševića na Dinamo, ženi se, a ima i kartone

 

Hajduk - Slaven Belupo 3:1

>>>  Ekskluzivno: Pogledajte utakmicu na Tportalu!

Sastavi

Hajduk: Blažević; Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović - Radošević, Andrijašević - Milić, Bencun, Caktaš - Vuković

Slaven Belupo: Rodić; Kokalović, Bubnjić, Barić, Maras - Batarelo, Delić, Gregurina, Glavica - Bušić, Vugrinec

Tijek utakmice:

9. minuta - kraj utakmice na Poljudu, zaslužena pobjeda Hajduka.

85. minuta - GOOOOL!!! Slaven Belupo je postigao počasni pogodak, lijep pogodak glavom zabio je Bušić

75. minuta - GOOOOL!!!! Vuković je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, lopta je putem još nekoga pogodila i prevarila Rodića. 3:0 za Hajduk!

64. minuta - odlična prilika za Slaven Belupo, ali udarac Vugrinca s nekoliko metara udaljenosti fenomenalno brani Blažević

57. minuta - još jedan dobar pokušaj Radoševića, ali udarac hrvatskog reprezentativca brani vratar Slavena

46. minuta - počelo je drugo poluvrijeme, radošević je odmah pokušao s ruba šesnaesterca, ali brani Rodić

45. minuta - GOOOOOL!!! U dvije minute dva pogotka Hajduka. Vuković je jednu visoku loptu spustio natrčalom Andrijaševiću koji je izbio sam na Rodića i postigao novi pogodak. 2:0 za Hajduk na poluvremenu!

44. minuta - GOOOOOL!!! Hajduk je poveo pogotkom Andrijaševića. Mladi nogometaš odlično se izborio za loptu u kaznenom prostoru i matirao Rodića.

38. minuta - velika prilika za Slaven Belupo. Gregurina je ostao sam ispred Blaževića, ali vratar Hajduka odlično brani

33. minuta - Hajduku nije priznat pogodak. Radošević je puca, preg gol-linijom Andrijašević je dirao loptu i skrenuo u gol, ali je pogodak poništen. Igrači hajduka i publika žestoko su protestirali, ali snimka je pokazala da je sudac opravdano poništio pogodak

20. minuta - Vršajević je ubacio s desne strane, a udarac Andrijaševića glavom otišao je pokraj gola

15. minuta - Lijepa je atmosfera na Poljudu, okupilo se gotovo deset tisuća ljudi

11. minuta - Jozinovićev ubačaj s lijevog krila Andrijašević je dočekao glavom na 11 metara, ali nije uspio opasno pucati.

2. minuta - Pokušaj Marasa sa 25 metara, ali brani vratar Hajduka Blažević

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
19:56 23.09.2012.

Deset minuta gledam utakmicu ,odjednom duffffff prekid.. Zasto se odjednom utakmica nemoze pratiti putem interneta... Jel to Max TV otkpio sva prava ili sto . ?

Avatar Azriel
Azriel
20:30 23.09.2012.

nema đabe ni u stare babe. Iz principa nedam ni tu jednu kunu za gledanje naše lige na nekakvim portalima. Nogomet je radnički i narodni sport, ne rezerviran za kretene u odjelima. HNS lopovi nogomet ste sjebali!

LI
list68
19:41 23.09.2012.

Navijam za Hajduk, ali poručio bi Koprivničancima, da se ne moraju bojati Hajduka, trenutno je Hajduk najslabiji klub "HNL", koji poput i dynama, ima trenera "diletanta", koji ne zna svoj posao, jedina je razlika što je Čačića postavio Mamić, da može bez otpora , on, sam, sastavljati ekipu, a Krstičević je u Hajduku jer nemaju novaca ni za plaće igračima, a kamoli za trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije