Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILIĆU NIJE HTIO

Alen Bokšić u Štimčevu stožeru

\'12.10.2010., Split- Skupstina nogometnog saveza Splitsko dalmatinske zupanije na Poljudu. Igor Tudor, Igor Stimac, Alen Boksic.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL\'
Ivana Ivanovic/PIXSELL
15.05.2012.
u 20:41

Podigao bi 
im rejting: Alena svi vole, kod njega nema muljanja, crno je crno, a bijelo bijelo

Vanjski je dojam, kada Davor Šuker kaže da će nastaviti na tragu Vlatka Markovića, da promjena u hrvatskom nogometu neće biti. No, to je tek prva lopta, nije ni moglo biti drugačije. Niti je Šuker još izabran niti je mogao sada najaviti tektonske promjene u HNS-u. Kojih će biti, o tome ne treba dvojiti.

Još nema uvid u stanje

Šuker još nema ni uvid s kakvim sredstvima raspolaže savez, tek sada će do te srpanjske skupštine polako ulaziti u tijek poslovanja, vidjeti što mu je Marković ostavio, što će donijeti Euro. Ono što je izvjesno, operativne poslove vodit će Damir Vrbanović, na njegovim leđima bit će zadatak vraćanja lige na neki pristojan nivo. Bez obzira na to što mu brojni žele prišiti ulogu marionete, i što se do sada u nekim situacijama tako i ponašao, Šuker nema takav plan. I nema namjeru biti predsjednik hrvatske reprezentacije, što je Marković bio, i te kako će voditi računa o ligi iz koje je potekao. Ne zna puno o njoj, ali dovoljno je da zna da je hrvatska liga dosegla dno i da je mora izvaditi iz blata.

\"Vatreni\" definitivno preuzimaju hrvatski nogomet, do sada su samo vodili reprezentaciju, a sada tim paktom Šuker – Štimac žele preuzeti i odgovornost. Nisu samo Šuker i Štimac pričali o izborničkoj poziciji bivšeg stopera, skidanje suspenzije Štimčevu Dubrovačko-neretvanskom županijskom savezu, koji je imao tretman destabilizatora HR nogometa, pokazatelj je da razgovaraju i o nekim drugim stvarima.

Bokšić upisuje akademiju

Sljedeći je korak angažiranje Alena Bokšića, uskoro će Štimac razgovarati s Makaraninom, koji bi mu se mogao priključiti u stožeru. Bokšićev ulazak označit će nove vjetrove, njegov stav \"ne ulazim u priču, ako sve nije čisto\" poznat je. A Šuker i Štimac ga žele. Dugo se Bokšić, koji je jedan od naših proslavljenih reprezentativaca s najvećom karizmom, opirao ulasku u hrvatski nogomet. Silno ga je u svom stožeru želio i Bilić, u ljeto 2006. godine Bokšić se trebao pojaviti na sastanku na Krku, ali nije stigao. Nisu mu se svidjeli neki detalji. I u odnosu sa Štimcem imao je uspona i padova. Ali, uvijek su se mirili, Štimac i Bokšić odlični su prijatelji. Nije zanemariv detalj da Bokšić planira upisati HNS-ovu trenersku akademiju. Njegov jednostavni pristup puno će značiti Šukeru i Štimcu, podignut će im rejting u javnosti. Ali, ono što je najvažnije, Bokšić kuži nogomet, sve zna. Do sada se nije vidio u vodećim strukturama, sada i on ulazi u igru.

Prva \"generacija\" (Bilić, Asanović, Prosinečki, Jurčević, Mrmić) vatrenih svoje će odraditi do kraja lipnja, slijedi druga \"generacija\" sa Šukerom, Štimcem i Bokšićem, vjerojatno će im se priključiti još tko. Dok je negdje na marginama ostao usamljen Zvone Boban...

Ključne riječi

Komentara 28

KI
kiko67
21:09 15.05.2012.

po mom misljenju ova cijela halabuka oko novog predsjednika saveza i novog izbornika vodi se u pogresno vrijem, sad kad se trebaju uloziti svi napori svakog pojedinca da repka postigne sto bolji rezultat, kako izgleda jedva se ceka da vatreni popuse pa da ovi novi sto prije zasjednu u fotelje.

Avatar Topgen
Topgen
21:09 15.05.2012.

DS , mi smo osma repka na svijetu i idemo na EP. A VI ???

OB
-obrisani-
21:01 15.05.2012.

Kladioničarski partneri kockaju se s ugledom hrvatskoga nogometa. Nakon Bilića - Bilić! Bolje da pratimo boćanje, ondje bi moralo stanovati barem nešto moralnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije