Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA GA OBOŽAVA

VIDEO Zubac odigrao jednu od utakmica karijere: Maskota mu nakon meča ljubila noge, trener ga nazvao 'čudovištem'

Ivica Zubac i maskota
Screenshot/Twitter
Autori: Hina, Večernji.hr
30.12.2023.
u 09:47

Zubac je u nešto više od 33 minute na terenu uz šut iz igre 7/8 zabio 15 koševa i ugrabio rekordnih 20 skokova, dodavši tome i jednu asistenciju i jedan skok.

LA Clippersi su sinoć kod kuće sa 117:106 pobijedili Memphis Grizzliese, a Ivica Zubac je slavlju svoje momčadi pridonio svojim 11. double-double učinkom sezone. 

Zubac je u nešto više od 33 minute na terenu uz šut iz igre 7/8 zabio 15 koševa i ugrabio rekordnih 20 skokova, dodavši tome i jednu asistenciju i jedan skok. Paul George je ubacio 23 koša za pobjedu u četvrtoj uzastopnoj utakmici bez Kawhija Leonarda. James Harden je utakmicu završio sa 16 poena i 13 asistencija, dok je Russell Westbrook ubacio 14 poena. Grizzliese su predvodili Marcus Smart i Jaren Jackson Jr. koji su zabili svaki po 22 koša, a Ja Morant je dodao 19 poena i 10 asistencija.

Zubac je, inače, ovom utakmicom nastavio sjajnu formu, zbog koje ne prestaje oduševljavati obožavatelje najjače košarkaške lige svijeta. Oduševljen sjajnim hrvatskim košarkašem je i trener Clippersa Ty Lue, koji je na konferenciji za medije izjavio: "Zubac je pod košem bio čudovište."

Zanimljiva je bila i reakcija maskote Clippersa nakon nove fenomenalne utakmice Zupca. Kondor Chuck je, naime, nakon utakmice kleknuo pred Zupca i ljubio mu noge, a taj je potez brzo postao viralan na društvenim mrežama. 

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče ostalih utakmica, Oklahoma City Thunder su svladali u gostima Denver Nuggetse sa 119-93 najviše zahvaljujući raspoloženom Shaiju Gilgeous-Alexanderu koji je utakmicu završio sa 40 koševa, od čega 17 u trećoj četvrtini. Partio ga je Chet Holmgren s 24 koša. Kod Denvera, kojem je prekinut niz od šest pobjeda, Nikola Jokić je imao 19 koševa, 10 skokova, sedam asistencija i sedam izgubljenih lopti, a Peyton Watson ubacio je 14 koševa.

Boston Celtics je upisao 16. pobjedu na domaćem terenu, sa 120-118 su nadigrali Toronto Raptorse. Jaylen Brown je s 31 poenom, 10 skokova i šest asistencija pomogao Bostonu da pobijedi petu utakmicu zaredom, a Derrick White je dodao 21 poen, pet skokova i sedam asistencija.

Toronto je zaostajao tri koša 1,4 sekunde prije kraja i na Pascalu Siakamu je napravljen prekršaj. On je realizirao prvo slobodno bacanje i namjerno promašio drugo, ali Raptorsi nisu uspjeli kontrolirati odbijenu loptu. Scottie Barnes predvodio je Raptorse s 30 poena i 10 skokova, a Siakam je završio s 27 poena.

Washington Wizards su prekinuli niz od tri poraza svladavši u gostima sa 110-104 Brooklyn Netse. Kyle Kuzma je za pobjedu gostujuće momčadi ubacio 26 koševa, a Deni Avdija je upisao svoj drugi double-double učinak u devet dana s 21 poenom i 13 skokova. Mikal Bridges imao je momčadski rekord od 19 poena za Netse, kojima je ovo drugi poraz zaredom.

VEZANI ČLANCI:

Phoenix Suns su kod kuće sa 133-119 bili bolji od Charlotte Hornetsa, a do pobjede ih je vodio Devin Booker s 35 ubačaja.  Kevin Durant je dodao 21 poen i 11 asistencija, a Jusuf Nurkić 24 poena i 15 skokova. Eric Gordon ubacio je još 21 koš. Terry Rozier je bio najbolji strijelac Charlotte i utakmice s 42 koša, čemu je dodao osam asistencija.

Portland Trail Blazers su sa 134-128 svladali gostujuće San Antonio Spurse. Jerami Grant i Malcolm Brogdon zabili su po 27 koševa kako bi pomogli Portlandu u pobjedi. Jabari Walker dodao je 25 koševa s klupe Portlanda, Scoot Henderson s 22 koša i 11 asistencija, Keldon Johnson iz San Antonija predvodio je sve strijelce s 29 pogodaka. 

Orlando Magic su kod kuće sa 117-108 pobijedili New York Knickse. Franz Wagner zabio je rekord sezone od 32 koša i ugrabio devet skokova, a Paolo Banchero dodao je 29 poena i 10 skokova. Knickse je predvodio Julius Randle s 38 poena i 12 skokova i ovo mu je bila 16. uzastopna utakmica u kojoj je došao do granice od 20 poena. 

VEZANI ČLANCI:

Sacramento Kings su nadoknadili zaostatak od 23 koša i na kraju u gostima sa 117-110 nadigrali Atlanta Hawkse. De'Aaron Fox je za gostujuću momčad ubacio 31 koš, pogodivši sedam trica u drugom poluvremenu, a Domantas Sabonis je dodao 25 ubačaja.
Kod Atlante najbolji je bio sa 24 pogotka i devet asistencija Trae Young.

U Clevelandu Giannis Antetokounmpo je zabio 34 koša, a Damian Lillard 31 za pobjedu Milwaukee Bucksa od 119-111 nad domaćim Cavaliersima. Antetokounmpo je također ugrabio 16 skokova za devetu pobjedu u 10 utakmica Bucksa. Cleveland je predvodio Donovan Mitchell, koji se vratio nakon što je propustio četiri utakmice zbog bolesti, s 34 poena i devet asistencija. Jarrett Allen dodao je 30 poena i 12 skokova.

Philadelphia 76ers su na gostovanju sa 131-127 nadigrali Houston Rocketse zahvaljujući Tyrese Maxeyu koji je postigao rekordna 42 poena. Fred VanVleet bio je najbolji kod Rocketsa s 33 koša, od čega je osam trica, i 10 asistencija. Jalen Green dodao je 31 poen uz šut 12 od 19.

VIDEO Mural u Karlovcu posvećen preranom odlasku Dražena Petrovića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije