Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ POVIJESNIH KNJIGA

VIDEO Hoxha je prvi transfer iz Slavena u Dinamo u više od 50 godina. Evo kako je dočekan u Rovinju

Rovinj: Arber Hoxha odradio prvi trening s Dinamom
Marko Lukunic/PIXSELL
10.01.2024.
u 14:25

Transfer krilnog napadača je prvi izravan transfer iz Slavena u Dinamo u eri HNL-a, a posljednji se dogodio na ljeto 1972. godine kad je iz koprivničkog kluba u zagrebački stigao Slavko Kovačić, koji je odmah u prvoj sezoni u redovima 'plavih' zablistao

Nakon što je iz Japana stigao lijevi bek Takuya Ogiwara nakon što se s posudbe iz Lokomotive vratio stoper Moreno Živković te nakon što je iz Varaždina pristigao ljetos kupljeni centarfor Fran Brodić, Dinamo je u utorak potvrdio svoju prvu krilnu akviziciju u zimskom prijelaznom roku. U redove hrvatskog prvaka je stigao lijevi krilni napadač, Kosovar Arber Hoxha (25) koji je ove sezone u redovima Slaven Belupa pokazivao iznimno dobre igre i tako si zaradio transfer karijere. 

GALERIJA Arber Hoxha stigao je u Dinamo

Rovinj: Arber Hoxha odradio prvi trening s Dinamom
1/3

Reprezentativac Kosova (zasad tri nastupa) je prema informacijama u domaćim medijima Slaven zamijenio Dinamom za odštetu od milijun eura. Hoxha je time postao peti kosovski igrač u povijesti zagrebačkog kluba. Plavi dres prethodno su nosili Kujtim Shala, miljenik maksimirskih navijača, potom Ardian Kozniku, Fatos Beqiraj koji je s Dinamom ujedno bio i prvi strijelac lige, a donedavno i Lirim Kastrati.

Međutim, puno zanimljiviji podatak je taj da je transfer Hoxhe u Dinamo prvi transfer iz Slaven Belupa u Dinamo otkako je HNL-a, te tek drugi u povijeti ta dva kluba, prvi nakon više od pola stoljeća. Prije transfera Hoxhe tek je jedan igrač izravno prešao iz Slaven Belupa u Dinamo, a bio je to Slavko Kovačić prije nešto manje od 52 godine, u ljetnom prijelaznom roku sezone 1972./1973.

Slaven Belupo tada je bio trećeligaš Jugoslavije, a rođenog Đurđevčana i tadašnjeg najboljeg strijelca Farmaceuta primjetio je legendarni Franjo Wölfl, pa se Kovačić priključio ekipi trenera Dražana Jerkovića i sastavu Modrih u kojem su bili Ramljak, Vabec, Rora, Miljković, Blašković, Kranjčar i Mustedanagić.

VEZANI ČLANCI:

Skok iz trećeligaškog u prvoligaško društvo bivše države za Kovačića se nije pokazao prevelikim skokom, budući da je već u prvoj sezoni bio je najbolji strijelac kluba, a i drugi najbolji strijelac cijelog prvenstva, s 21 pogotkom. Kovačić je prestao igrati nogomet 1984. godine nakon što je nosio dresove Zagreba, Casino Salzburga i Pucha, a osim toga je bio trener u Puchu, Fortuni Köln, Bregenzu, Vasasu i albanskom Flamurtariju. Bio je i pomoćni trener albanske reprezentacije dok ju je vodio Otto Barić.

U Maksimirskoj 128 se nadaju da će transfer Hoxhe biti barem upola uspješan kao što je bio jedini dosadašnji transfer Slavka Kovačića. I s takvim ishodom će biti i više nego sretni. Također, Dinamo je objavio video dobrodošlice za kosovskog napadača, a možete ga vidjeti ispod teksta. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije