Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLAPIJA U LEIPZIGU

Milijunski transferi u našem trećeligašu postali su redoviti od kada je došao uspješni menadžer

New York City FC
08.01.2024.
u 13:16

Ovo je još jedan u nizu poslova koje je odradio Andy Bara, hrvatski menadžer koji je u operativnom smislu prvi čovjek ovog hrvatskog trećeligaša. Milijunski transferi na trećeligaškoj razini nisu baš česta pojava, a u Kustošiji su postali redoviti otkako je Bara ušao u klub. Podsjetimo, u lipnju prošle godine iz Kustošije je u Barcelonu otišao vezni igrač Mikayil Faye.

Svi vodeći mediji u regiji danas su objavili vijest da je Dino Klapija, sedamnaestogodišnji napadač Kustošije, potpisao za RB Leipzig. Senzacionalno zapravo zvuči podatak da je iznos ovog transfera 5,2 milijuna eura, a u ugovoru između dvaju klubova stoji da će Kustošija dobiti i deset posto od sljedeće prodaje.

GALERIJA Olmo je obišao sva važnija mjesta iz Domovinskog rata

1/6

Fabrizio Romano, talijanski novinar na kojeg se mnogi pozivaju kada su europski transferi u pitanju, opet je pokrenuo medijsku lavinu. Ovaj posao još je jedan u nizu koje je odradio Andy Bara, hrvatski menadžer koji je u operativnom smislu prvi čovjek ovog hrvatskog trećeligaša. Milijunski transferi na trećeligaškoj razini nisu baš česta pojava, a u Kustošiji su postali redoviti otkako je Bara ušao u klub. Podsjetimo, u lipnju prošle godine iz Kustošije je u Barcelonu otišao vezni igrač Mikayil Faye.

Senegalski branič bio je povezivan s Borussijom Dortmund i Chelseajem, no izabrao je Barcelonu u koju je otišao u transferu od 1,5 milijuna eura. Bara je očito nametnuo nove standarde u hrvatskom nogometu, potvrđuje to i zadnji posao s Klapijom koji je u Kustošiju stigao prošle godine iz New York Cityja, kluba koji je u sastavu grupacije u čijem je vlasništvu i Manchester City. Klapija je rođen u SAD-u, a u prosincu prošle godine debitirao je kod Roberta Jarnija u U-17 reprezentaciji nakon što je zbog hrvatskih korijena dobio hrvatsku putovnicu. Za Kustošiju je odigrao samo devet utakmica.

VEZANI ČLANCI:

Klapija je prošle godine stigao u Dinamo, no odmah se ozlijedio nakon prve utakmice. Uslijedio je oporavak tijekom kojeg je, u lipnju prošle godine, potpisao za Kustošiju. Navodno su za njega također bili zainteresirani Arsenal i dortmundska Borussija, no on je odabrao drugi put.

 

Komentara 1

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
13:44 08.01.2024.

Čisto pranje love !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije