Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT U SUZAMA

VIDEO Brojni građani oprostili se od prerano preminule Žane Lelas

Split: Pogreb poznate kosarkasice Žane Lelas na Lovrincu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/15
17.09.2021.
u 17:50

Žana Lelas jedna je od najuspješnijih hrvatskih košarkašica u povijesti, ali sportski uspjeh nije joj donio potpunu sreću. Ova 51-godišnjakinja tragično je preminula u Splitu

U Splitu je na posljednji počinak ispraćena Žana Lelas, prerano tragično preminula bivša košarkašica. Jedna od najboljih koje su ikada zaigrale igru pod obručem na ovim prostorima.

Žana Lelas jedna je od najuspješnijih hrvatskih košarkašica u povijesti, ali sportski uspjeh nije joj donio potpunu sreću. Ova 51-godišnjakinja tragično je preminula.  Žana Lelas bivša je hrvatska košarkašica, osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine. Nastupajući za ŽKK Croatia, 1995. bila je treći strijelac sezone u Kupu Lilliane Ronchetti, s prosjekom od 20,9 poena po utakmici. 

17.09.2021., Split - Pogreb poznate kosarkasice Zane Lelas na Lovrincu. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL


Vodila je Košarkašku akademiju Žana Lelas, koja je polako ali sigurno postala jedan od najboljih ženskih košarkaških kolektiva u Hrvatskoj posljednjih godina. Klub je osnovan u srpnju 2016. godine. Do osnivanja je došlo zbog općenito lošeg stanja u kojem se nalazila ženska košarka na području Grada Splita i Županije. Upravo u akademiji joj je pomagao i njen suprug Vjekoslav Lokica, inače nogometni trener. Nekadašnji je trener nogometaša Šibenika (u dva navrata), Osijeka, Rijeke, Marsonije, Posušja, Hrvatskog dragovoljca, Zagreba, Splita...
 

Ključne riječi

Komentara 17

LI
Linomedo
20:37 17.09.2021.

Zašto ne piše od čega, ako nije od cjepiva kako se priča.

SE
sedam01
09:05 18.09.2021.

Iskreno saucesce porodici, i laka ti crna zemlja draga Žana!

KI
Kiki1707
06:18 18.09.2021.

Sigurno je cjepivo, samo stoka neće priznati. Nedaju ovi iz stožera đubrad ružna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije