Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska izgubila od Francuza (73-61). Hezonja debitirao kao kapetan

Hrvatska porazom od Finske  ostala bez plasmana na SP
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
23.02.2024.
u 22:24

Hrvatska košarkaška reprezentacija gostovanjem kod Francuske otvara lov na Eurobasket 2025. godine. U skupini su još BiH te Cipar, a u završni turnir plasirat će se tri reprezentacije iz svake grupe. Cipar je već izborio plasman kao domaćin, stoga Hrvatska kroz kvalifikacije mora nadjačati Francusku ili BiH

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija poražena je na gostovanju u Brestu od francuskih košarkaša koji su slavili sa 73-61 (15-14, 20-16, 22-14, 16-17) u utakmici 1. kola skupine E kvalifikacija za EuroBasket 2025.  Najbolji igrač Hrvatske bio je kapetan Mario Hezonja koji je ubacio 22 koša uz pet skokova i tri asistencije. Jaleen Smith je postigao 13 poena, dok su ostali igrači imali jednoznamenkast učinak.

Najbolji francuski strijelac bio je Timothe Luwawu-Cabarrot s 15 koševa. Matthew Strazel je ubacio 12, a Guerschon Yabusele 11 poena. Hrvatski košarkaši su bez respekta ušli u utakmicu protiv Francuske, što je rezultiralo dobrim početkom i vodstvom 7-2 nakon dvije minute igre, nakon trice Jaleena Smitha. No, onda je do zadnje minute prve četvrtine Sesarova momčad ostala bez ubačaja iz igre. No, nisu ni Francuzi bili pretjerano precizni pa su nakon prvih deset minuta imali samo koš prednosti (15-14).

GALERIJA Hrvatski košarkaši uvjerljivo svladali Irsku 89-42

Hrvatska porazom od Finske  ostala bez plasmana na SP
1/8

U igru hrvatske reprezentacije su se u drugoj četvrtini uvukle i izgubljene lopte, poneke zbog obrambene agresivnosti domaćih košarkaša, a poneke zbog loših napadačkih odluka i nespretnosti. S nekoliko lakih koševa iz kontranapada i pogođenih trica Francuska dvije minute prije završetka poluvremena došla na 14 koševa prednosti (35-21).

No, tricama Tonija Nakića, Jaleena Smitha te s tri pogođena slobodna bacanja Marija Hezonje, hrvatska reprezentacija je napravila 9-0 i na poluvremenu zaostajala samo pet poena (35-30). Nažalost, u prve tri minute drugog dijela ponovno su Sesarovi izabranici ostali bez koša pa je Francuska serijom 8-0 ponovno došla do dvoznamenkaste prednosti (43-30).

VEZANI ČLANCI:

Do polovice zadnje četvrtine Hrvatska se rijetko uspjela spustiti ispod deset koševa zaostatka, a najbliže je bila na dvije minute prije kraja, kad je Smith polaganjem spustio zaostatak na -7 (66-59). Promašeni šutovi i slobodna bacanja ostavili su na kraju hrvatske košarkaše na -12 (73-61), a Josipu Sesaru donijeli prvi poraz u izborničkoj ulozi.

Za nešto više protiv Francuske, hrvatski košarkaši si nisu smjeli dopustiti 19 izgubljenih lopti, samo 27% šuta za tricu (7/26) i 37% ukupnog šuta (22/59). Osim ravnoteže u skoku (34-33 za Hrvatsku), Francuzi su bili bolji u svim ostalim elementima, a posebno po učinku igrača s klupe (31-13).

U drugoj utakmici u skupini E reprezentacija Bosne i Hercegovine je na gostovanju u Nikoziji svladala Cipar s 99-66. Za tri dana (20 sati) Hrvatska će u Rijeci ugostiti Cipar, a Francuzi će gostovati u Tuzli.

VIDEO Giriček žestoko uzvratio na priču da su ga zlostavljali u SAD-u, ovo je poruka koju je poslao NBA zvijezdi

Komentara 1

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
23:09 23.02.2024.

Bili smo bolji nego što rezultat pokazuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije