Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigli na sjeverozapad Francuske

Lessort: Hrvatska je opasna a Hezonji moramo posvetiti posebnu pažnju

22.02.2024.
u 14:59

Uoči međusobne kvalifikacijske utakmice njihovih reprezentacija u Brestu se susreli realovci Hezonja, Poirier i Yabuselle odnosno suigrači iz Gran Canarije Prkačin i Albicy

Nakon dvoipolsatnog leta do sjeverozapadne Francuske, hrvatska košarkaška reprezentacija stigla je u Brest, poprište prve kvalifikacijske utakmice za nastup na Eurobasketu 2025. godine. A ona će se igrati u ovaj petak u 20.30 sati u rasprodanoj Brest Areni, pred 5.000 gledatelja.

A Josip Sesar i njegovi izabranici doputovali su sa zrakoplovom kojeg je, na svojoj prošlogodišnjoj europskoj turneji, koristila megapopularna rock skupina Depeche Mode.

Hrvatski košarkaši odsjeli su u hotelu u kojem su smješteni i francuski pa se vrlo brzo dogodio i susret suigrača iz Reala i Gran Canarije. Realovac Mario Hezonja susreo se s centrom Poirierom i krilni-centrom Yabuselleom a Roko Prkačin sa razigravačem Andrewom Albicyjem.

A mi smo imali priliku nakratko popričati s centrom Panathinaikosa Mathiasom Lessortom koji je ovako najavio utakmicu s Hrvatskom:

- Malo je čudno igrati u nekompletnom sastavu protiv suparnika koji je također nekompletan u odnosu na velika natjecanja. No i ovakva Hrvatska je jako dobar tim i mi moramo biti spremni igrati snažno i s puno energije.

Upozorio je Lessort posebno na jednog igrača kojeg je sreo ispred lifta.

- Mario Hezonja je sjajan igrač i traži posebnu pažnju. Uvjerio sam se to u nekoliko euroligaških utakmica u kojima smo bili nasuprot.

Upitali smo bivšeg igrača Crvene Zvezde i Partizana što kaže na neslužbeni Fibin ranking koji sugerira da je Francuska najjača reprezentacija ovih kvalifikacija, jača i od Srbije i Španjolske.

- Ne znam tko je to pisao i mi se ne možemo oslanjati na to. Protiv opasne Hrvatske moramo ići jako.

S obzirom da je riječ o igraču puno enegije i atletizma, očekuje li Lessort da će on i Poirier činiti prednost na centarskim pozicijama?

- Ne znamo kakav je "game plan" Hrvatskog izbornika. Vidjet ćemo tek u utakmici kako planiraju igrati protiv nas u reketu. Vjerujem da nam neće dozvoliti da igramo lako, imat će neku strategiju, i tome se moramo prilagoditi. Ne smijemo igrati spuštenog garda - zaključio je 206 cm visoki i 116 kg teški francuski centar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije