Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

VIDEO Šou u Parizu: Barcelona pobijedila u spektaklu, džoker s klupe zadao bolan udarac PSG-u

Foto: REUTERS/Sarah Meyssonnier
1/8
Autori: Hina, Večernji.hr
10.04.2024.
u 22:52

Barcelona je na poluvrijeme otišla s minimalnom prednošću, PSG je u prvih šest minuta nastavka to preokrenuo, no Katalonci su ti koji odnose pobjedu s Parka prinčeva. Atletico bolji od Borussije u Madridu

PSG - BARCELONA 2:3 (Dembele 48', Vitinha 51' / Raphinha 37', 62', Christensen 77')

PSG
: Donnarumma - Marquinhos, Hernandez, Beraldo, Mendes - Lee (od 61' Zaire-Emery), Vitinha, Ruiz (od 85' Ramos) - Asensio (od 46' Barcola), Dembele, Mbappé

BARCELONA: Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - De Jong (od 76' Christensen), Roberto (od 61' Pedri), Gündoğan (od 86' Fermin) - Yamal (od 61' Joao Felix), Lewandowski, Raphinha (od 76' Torres)

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

 

Uz brojne preokrete odigrali su nogometaši PSG-a i Barcelone prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka u Parizu prepunu prilika, a na kraju su slavili gosti s 3-2 (1-0).

Barcelona je povela golom Raphinhe u 37. minuti, ali je početkom drugog dijela uslijedio preokret. Ousmane Dembele i Vitinha su zabijali za 2-1 u 48. i 50. minuti. Imala je i Barcelona odgovor na to pa je Raphinha u 62. pogodio za 2-2, dok je konačnih 3-2 za Barcelonu postavio Andreas Christensen.

U uvodnom dijelu susreta svaka je momčad jednom zaprijetila, za PSG je pokušao Mbappe, a za goste Lewandowski. Potom su uslijedili još ozbiljniji pokušaji na obje strane. U 18. minuti je domaći igrač Mendes sve sam napravio, ali je goste spasio Araujo. Na drugoj strani, dvije minute kasnije, opet je u glavnoj ulozi bio Nuno Mendes koji je taj put spasio svoju momčad nakon udarca Lewandowskog, izbivši loptu s vratarske linije.

Igralo se otvoreno s obje strane pa se nije trebalo dugo čekati na nove šanse. U 23. minuti je odlično pucao Raphinha, ali je na mjestu bio vratar PSG-a Donnarumma. Dosta bolje je igrala Barcelona u tim trenucima pa je deset minuta kasnije opet pokušao Raphinha

Sasvim zasluženo Katalonci su poveli u 37. minuti. Loše je na ubačenu loptu reagirao Donnarumma, a sve je iskoristio vrlo raspoloženi Brazilac Raphinha koji je pogodio prazna vrata za 1-0 Barcelone.

Cijela priča u Parizu okrenula se u nekoliko minuta drugog poluvremena. Prvo je Dembele u 48. minuti izjednačio na 1-1, nakon što je strelovito pogodio pod gredu, u bliži kut. Samo dvije minute kasnije PSG je poveo 2-1. Točna i lijepa akcija okrunjena je pogotkom Vitinhe za 2-1.

Foto: REUTERS

U nastavku susreta se igra potpuno rasplamsala, a razlika u odnosu na prvih 45 minuta je bila ta što su se šanse počele i realizirati. Barcelona je izjednačila na 2-2 u 62. minuti. Tek što je ušao u igru Pedri je asistirao Raphinhi, a ovaj je lijepo po drugi put na ogledu svladao domaćeg vratara i vratio Barcelonu u igru.

Uslijedile su potom dvije odlične šanse Parižana, ali prvo je Araujo u 71. minuti spriječio da se Barcola upiše u strijelce, dok je u 74. Dembele pogodio okvir vrata. Kazna je uslijedila na drugoj strani u 77. minuti. Gundogan je ubacio iz kornera, a Chirstensen se naklonio i glavom pogodio za vodstvo gostiju i konačnih 3-2.

Uzvratna se utakmica u Barceloni igra 16. travnja.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je! Barcelona nosi pobjedu iz Pariza, imat će momčad Xavija Hernandeza gol prednosti na uzvratu koji se igra za tjedan dana. Nevjerojatnu utakmicu smo gledali na Parku prinčeva. U drugom večerašnjem dvoboju madridski Atletico je s 2:1 na svom stadionu pobijedio Borussiju.

90' Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

88' Osim Sergija Roberta, na uzvratu neće moći igrati ni Christensen, strijelac gola za 2.3 koji će također zbog suspenzije morati propustiti ogled u Barceloni.

86' Umjesto Gundogana kod Barcelone ulazi mladi Fermin Lopez. Posljednja je to danas zamjena kod gostiju.

81' Nakon poslastica u utorak, sada smo dobili još jednu u četvrtfinalu Lige prvaka. Što će to biti tek sljedećeg tjedna kada se bude odlučivalo o polufinalistima...

Inače, sada je Haller zabio za dortmundsku Borussiju, na onoj drugoj utakmici Atletico u Madridu vodi s 2:1.

77' GOOOOOL! Još jednom vodi Barcelona. Gundogan je izveo korner, a Christensen, stoper koji je tek ušao s klupe zabija iz neposredne blizine za 2:3. Nevjerojatno...

POGODAK CHRISTENSENA POGLEDAJTE OVDJE

76' Još dvije izmjene kod Barcelone. Iz igre izlaze De Jong i dvostruki strijelac Raphinha, a unutra su Christensen i Ferran Torres.

75' Vratnica! Dembele je opet bio blizu, ali kakva je to lopta i nesuđena asistencija bila Vitinhe. Kroz četiri igrača Barcelone poslao je ovu loptu za Dembelea koji je pogodio vratnicu.

74' Bilježimo i pokušaj Joaa Felixa, obranio je to Donnarumma koji je bio na novom testu. Kao da ovo nije sve što se tiče pogodaka večeras, moglo bi ih u samoj završnici biti još.

71' Velika se sada prilika otvorila PSG-ovom Barcoli, kada se činilo da će šutirati po golu nakon izlaska pred Ter Stegena, ukazao se odnekud Araujo i klizećim startom odnio loptu u posljednjem trenutku.

69' Još jednom pokušava Raphinha, ovoga puta iz slobodnog udarca s kakvih dvadesetak metara, bio je to pokušaj pored živog zida, u vratarevu stranu, ali Donnarumma nije s time imao problema.

65' Žuti karton sada je dobio PSG-ov Vitinha, strijelac sada već tako davnog pogotka za preokret domaćih.

62' GOOOOOOL! Kakav pogodak Raphinhe za 2:2. Ali kakva lopta Pedrija, fantastično, filigranski precizno proigravanje za Raphinhu i to je 2:2. Pedri je asistirao niti minutu nakon što je ušao u igru.

DRUGI POGODAK RAPHINHE POGLEDAJTE OVDJE

61' Kod Barcelone ulaze Joao Felix i Pedri, idu van Sergi Roberto i Yamal. Kod domaćih ušao je Zaire-Emery umjesto Lee Kang-Ina.

58' Kao da je samo pitanje vremena, minuta, u kojima će PSG zabiti i treći pogodak. Priprema neke nove opcije i Luis Enrique.

55' Tko bi se nakon onakvog kraja prvog dijela u kojem je PSG bio jako podređen ambicijama i željama Barcelone nadao preokretu. A sada se zatresla i greda gola Ter Stegena, obranio je udarac Barcoli, novom igraču s klupe, skrenuo je njegov udarac u gredu.

51' GOOOOL! Kakav preokret Parižana! Gol za 2:1 zabio je Vitinha. Opet je nespremna bila obrana Barcelone, iskoristio je to Vitinha i zabio za prednost PSG-a.

GOL VITINHE ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE

48' GOOOOOL! Evo izjednačenja u Parizu. Kakva bomba Dembelea, zabio je svom bivšem klubu za 1:1. Nevjerojatan pogodak francuskog napadača, probio je Ter Stegena.

GOL DEMBELEA ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE

46' Počinje nastavak dvoboja u Parizu, kod domaćih je već Luis Enrique povukao prvi potez s klupe. Ušao je Bradley Barcola umjesto praktički skroz neprimjetnog Marca Asensija.

POLUVRIJEME: Vodi Barcelona nakon prvih 45 minuta dvoboja na Parku prinčeva. Vodstvo i na drugoj večerašnjoj utakmici ima španjolska momčad, Atletico ima 2:0 protiv dortmundske Borussije.

45' Kakva prilika sada za Raphinhu. Ponudila mu je obrana domaćih, odnosno Hernandez priliku za prolazak, strijelac prvog pogotka odlučio se na dodavanje za Yamala čiji je udarac bio jako neprecizan.

41' Utakmica se u potpunosti otvorila, malo su s loptom jedni, malo drugi, ali obrane rade dobro njihov posao tako da nema konkretnih prilika za gol s obje strane.

37' GOOOOL! Vodi Barcelona, Raphinha je strijelac. Fantastična akcija gostiju, sjajno odigravanje mladog Yamala, a Rapinha je zabio svoj prvi pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Yamal je htio proigrati Lewandowskog, Donnarumma je to kratko odbio do Brazilca koji zabija za vodstvo Barce.

POGODAK BARCELONE POGLEDAJTE OVDJE

34' Sergi Roberto je dobio žuti karton za Barcelonu zbog prekršaja nad Asensiom, a to znači da će zbog suspenzije morati propustiti uzvrat na Olimpijskom stadionu u Barceloni za tjedan dana.

32' Pogotkom Samuela Lina sada je Atletico povisio svoju prednost pred Borussijom, 2:0 je za Madriđane.

27' Rađala se prilika za PSG, Lee je pucao, a obranio mu udarac Ter Stegen. Izjednačena je utakmica, probudio se sada i PSG nakon nekog vremena.

23' Još jedna sjajna šansa za goste, ponovno je probao Raphinha, kao i maločas, prije onog kornera, ali izvadio je to iz samog kuta Donnarumma, vratar PSG-a.

20' Velika prilika za Barcu! Lewandowski je pucao glavom nakon kornera, a Mendes na gol-crti spasio siguran pogodak. Lako su sada gosti mogli doći do prednosti.

18' Definitivno bolje igra PSG, Mbappe i Dembele stvaraju dosta problema Barcinoj obrani u samom početku dvoboja. Atletico i dalje vodi na svom stadionu protiv Borussije.

11' Probao je sada Asensio s ruba kaznenog prostora za PSG, ali njegov udarac odlazi ravno u Ter Stegena, vratara Barcelone.

9' Dobar početak utakmice od strane Parižana, maločas je Dembele iznudio novi udarac iz kuta nad mladim Cubarsijem, ali očistila je i to obrana Barce.

5' Već u petoj minuti Atletico je poveo protiv Borussije, a prvi je pogodak večeri postigao Rodrigo De Paul.

2' Na samom početku utakmice PSG je zaprijetio iz slobodnog udarca. No, odbio je to Sergi Roberto u korner iz kojeg nije bilo prilike za pogodak domaćih.

21.00 Počeli su dvoboji u Parizu i Madridu. Pratimo dvoboj s Parka prinčeva, a izvještavat ćemo vas i o promjeni rezultata na dvoboju Atletico - Borussia Dortmund.

20.00 Stigli su sastavi za današnje dvoboje. S posebnom ćemo pažnjom pratiti utakmicu Paris SG-a i Barcelone na Parku prinčeva. Igra se i dvoboj u Madridu između Atletica i Borussije Dortmund.


Najava // piše: Katarina Kušec

U prvim susretima četvrtfinala Lige prvaka, večeras se od 21 sat sastaju Atletico Madrid i Borussia Dortmund (Arena Sport), dok PSG na domaćem terenu igra s Barcelonom. Loše vijesti prije susreta primio je trener Atletica Diego Simeone, jer mu se na treningu ozlijedio napadač Memphis Depay. Bit će to svakako hendikep za španjolsku momčad.

Derbi PSG-a i Barce prenosit će HRT 2, a važan je to susret za obje momčadi. Barcelona je neporažena u posljednjih 11 susreta u svim utakmicama i želi nastaviti niz. Prilika je to i za trenera Xavija da na kraju sezone klub napusti s pozitivnim rezultatima. Najviše će problema Kataloncima raditi Kylian Mbappé, ali nade imaju.

– Vrijeme je da sanjamo i pokažemo da se možemo natjecati protiv jedne od najboljih momčadi u Europi. Možda je PSG favorit, ali nije suparnik koji oprašta. Dolazi odlučujući trenutak sezone – rekao je Xavi.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar CUBE
CUBE
10:30 11.04.2024.

Možda je tako i pravedno, kud bi stigli kad bi svaki milijarder odlučio postat prvak sveta

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
04:08 11.04.2024.

Brazilac Caipirinha je kaznio žabolikog M’bapphéa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije