Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME POČINJU

Zlatko Dalić otkrio tko je prvi napadač vatrenih: 'Veseli me njegova forma. Perišić? Vidjet ćemo'

Zlatko Dalić otkrio tko je prvi napadač vatrenih: 'Veseli me njegova forma. Perišić? Vidjet ćemo'
Foto: VL
18.03.2024. u 11:28
-
Zlatko Dalić press konferencija, 11:00, Zagreb, Hrvatska

Hrvatska će u sklopu priprema igrati turnir u Egiptu. Natjecanje se prvotno trebalo igrati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, no lokacija je naknadno promjenjena. Upitan o utjecaju tih nenadanih izmjena planova na reprezentaciju, izbornik je odogovorio: "Prvi plan je bio Abu Dhabi, ali znate da se promijenilo višom silom. Malo je to poremetilo planove pa smo produžili boravak u Zagrebu, tek u četvrtak idemo tamo. Nova lokacija će biti više nogometna nego što bi bilo u Abu Dhabiju. Bit će prava nogometna atmosfera. Malo nas je poremetilo, ali ne previše. Isti su protivnici, iste su utakmice, želimo sve pobijediti. Imao šansu za revanš protiv Tunisa od kojeg smo izgubili u Varaždinu. Želim da to bude jedna dobra atmosfera u momčadi."

Šutalo i Baturina su se ozlijedili. To znači da u kadar ući netko s pretpoziva. "Nemamo puno izbora oko toga, napravit ćemo sad sastanak. Jako mi je žao da Sučić ne može biti s nama zbog ozljede već drugi put, on bi sigurno bio tu. Dva igrača ćemo sigurno zvati, ali vidjet ćemo danas koga. Imamo problem s igračima koji su blizu reprezentacije, ali ne igraju u klubovima. Otvorila se pozicija u obrani. Tu je Borna Barišić. Žao mi je što Nikola Moro ne igra u Bologni. O svemu ćemo vas obavijestiti tijekom dana", rekao je Dalić i pohvalio nastupe Marca Pašalića u hrvatskome dresu te ga istaknuo kao jednu od opcija za nastup u pripremnim utakmicama.

"Ante Budimir je bio prvi napadač i u kvalifikacijama. On se svojim golovima i formom vratio u reprezentaciju na najbolji način i odveo nas na Euro. Veseli me njegova forma. Zabio je 15 golova, a ne igra u nekoj od najboljih momčadi. Zavrijedio je da bude ovdje i to nas se jako veseli. Ante je neupitan, imat će šansu kao i svi u ove dvije utakmice", kazao je izbornik Dalić.

"Ivan Perišić je s nama do četvrka. Želimo vidjeti njegovo stanje. Informirani smo i znamo da stanje ide na bolje. Ne smije sada žuriti i mora biti oprezan. Znam kolika je njegova želja, ali mora biti oprezan. Neće igrati dok ne bude potpuno spreman. Sam će odlučiti kad bude potpuno spreman. Bitno je da ne požuri dok ne bude na 100 posto. Ja očekujem da u lipnju dođe zdrav i odigra utakmicu. Važan je igrač i mi smo bez njega bitno slabiji. Razgovarat ću s njim i molit ću da se ne žuri", rekao je Dalić i dodao kako će razgovarati o njegovom nastupu u Kairu. Kazao je i da se čuo s Livakovićem. Premda su događaji u Turskoj ružno izgledali prvi vratar vatrenih je spreman i u ponedjeljak stiže u Zagreb.

"Pred nama su dvije prijateljske utakmice, jedan turnir koji ćemo iskoristiti za druženje i pripremu onoga što nas čeka u lipnju. Sva nacionalna prvenstva su u završnoj pazi, veliki je pritisak na svim igračima i sigurno da će im ovo dobro doći. Ne bih rekao da će biti opuštanja, ali ipak drukčija atmosfera nego u klubovima", rekao je izbornik Dalić pa nastavio o promjenama na popisu igrača:

"U odnosu na prvobitni popis, bit će promjena. Ozlijedili su se Josip Šutalo i Martin Baturina, oni će danas napraviti preglede i liječnici će odlučiti. Nećemo forsirati, nećemo inzistirati i, ako imaju problema, vratit će se u klubove. Tijekom dana ćemo odlučiti što i kako, ali sigurno ćemo nekoga pozvati s pretpoziva."

Na listi pozvanih igrača je i jedno novo lice. Riječ je o vrataru PAOK-a, Dominiku Kotarskom, čije su sjajne obrane uvelike zaslužne za prolaz grčkog kluba u četvrtinu finala Konfencijske lige nakon okršaja s Dinamom.

Vatreni u Egipat putuju ovog četvrtka. Dvoboj s Tunisom na rasporedu je u petak 22. ožujka. Ukoliko pobjede igrat će s boljim iz ogleda Egipta i Novog Zelanda. Finalna utakmica je na rasporedu 26. ožujka.

Uz press konferenciju koju će održati izbornik hrvatske reprezentacija, Zlatko Dalić, u ponedjeljak će u City Centru one East biti predstavljen novi dres vatrenih. Službeno predstavljanje novih garnitura zakazano je za 18.00 sati.

Komentara 2

Avatar utunelu
utunelu
11:25 18.03.2024.

po nalogu managera stavljas igrace prije ti je Mamic govorio koga a Modric slagao taktiku

Avatar southman
southman
10:58 18.03.2024.

Kotarski ?? Pa branio je očajno protiv Dinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije