Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na finalu KL

UEFA kaznila AZ Alkmaar zbog izgreda navijača: 80 tisuća eura i utakmica bez gledatelja

FILE PHOTO: Europa Conference League - Semi Final - Second Leg - AZ Alkmaar v West Ham United
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/2
26.07.2023.
u 16:00

Kazna igranja jedne domaće utakmice bez gledatelja tek je uvjetna uz rok kušnje od dvije godine, no ostale kazne zbog izgreda huligana uključuju 15 tisuća eura zbog bakljade, 8 tisuća zbog blokiranja prolaza, preko 7 tisuća zbog bacanja raznih predmeta i čak 50 tisuća zbog napada na tribinu gostujućih navijača West Hama

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je nizozemskog prvoligaša AZ Alkmaar zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice Konferencijske lige protiv West Hama u svibnju ove godine. UEFA je kaznila AZ s ukupno 80.000 eura, te uvjetno jednom utakmicom bez gledatelja zbog izgredna navijača za vrijeme uzvratne utakmice polufinala Konferencijske lige protiv West Hama.

Engleski sastav je u Alkmaaru slavio sa 1-0 nakon što je u u Londonu bilo 2-1 potvrdivši plasman u finale. Međutim, nakon uzvratne utakmice u Nizozemskoj došlo je do navijačkih nereda kada se skupina domaćih huligana probila na dio glavne tribine na kojoj je bilo dvjestotinjak navijača londonskog kluba, većinom članova obitelji i prijatelja.

GALERIJA Dinamo uz ogromnu dominaciju razbio Astanu na krilima čudesnog Ivanušeca

FILE PHOTO: Europa Conference League - Semi Final - Second Leg - AZ Alkmaar v West Ham United
1/8

Navijači AZ-a napali su goste, nakon čega je nekoliko igrača West Hama preskočilo barijeru i ušlo u metež kako bi podržali svoje obitelji i prijatelje. UEFA je kaznila AZ sa 50.000 eura zbog prelaska navijača iz jednog u drugi sektor i napada na gostujuću tribinu.

VEZANI ČLANCI:

Dodatnih 15.000 eura morat će platiti zbog bakljade, 8.000 eura zbog blokiranja prolaza, a 7.125 eura zbog bacanja predmeta. AZ je uvjetno kažnjen igranjem jedne domaće utakmice bez gledatelja, uz rok kušnje od dvije godine.

VIDEO Ivanušec je oduševio, a sada napušta Dinamo? Stigla je povećana ponuda za njega

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije