Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedni veteran

Udonis Haslem će i 18. sezonu provesti u Miami Heatu

Udonis Haslem
Michael Laughlin/Newscom/PIXSELL
13.11.2020.
u 23:28

Haslem će svojim sljedećim nastupom u dresu Miamija postati najstariji igrač franšize nakon što je posljednji nastup imao sa 40 godina i 66 dana

Košarkaš Miami Heata 40-godišnji Udonis Haslem objavio je u petak da će i sljedeću sezonu igrati za taj NBA klub uz mogućnost produljenja suradnje na kraju sezone.

Haslemu će ovo biti 18. sezona u dresu Miami Heata u koji je došao 2003.

Do sada je samo pet igrača u NBA imalo tako dugu karijeru u jednom klubu. Dirk Novitzki je igrao 21. sezonu za Dallas Maverickse, Kobe Bryant dvadeset godina u LA Lakersima, Tim Duncan 19. sezona u San Antonio Spursim, John Stockton isto toliko u Utah Jazzu a Reggie Muller 18. godina u Indiana Pacersima. 

Haslem ne igra redovito, prošle je sezone ušao u igru u četiri utakmice i u zadnje četiri sezone zabio je ukupno 76 koševa.

Prema pravilima NBA lige, Miami ne može pregovarati s Haslemom prije 20. studenog, a on najranije svoj novi deveti ugovor s klubom može potpisati 22. studenog. Njegov novi ugovor je na godinu dana i vrijedit će 2,5 milijuna dolara.

Haslem će svojim sljedećim nastupom u dresu Miamija postati najstariji igrač franšize nakon što je posljednji nastup imao sa 40 godina i 66 dana, što je za tri dana manje od dosadanšnjeg rekordera Juwana Howarda.

Prošle sezone u NBA ligi su, osim Haslema, igrala još dvojica igrača sa 40 i više godina. To su Vince Carter koji se povukao u 43. godini na kraju sezone i Jamal Crawford s 40. godina koji još uvijek nije potpisao novi ugovor. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije