Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLOBO GE

Trener Santosa dao ostavku nakon optužbi za zlostavljanje igračica. Prijetili su mu smrću

Dresden: Svjetsko nogometno prvenstvo za žene, Brazil - SAD
Thomas Eisenhuth/DPA
15.04.2024.
u 22:30

Lima je napustio Santos u rujnu nakon što je brazilski list Globo Ge objavio pisma u kojima ga 19 igrača anonimno optužuje za uznemiravanje. Trener, koji je cijelo vrijeme tvrdio kako je nevin, vratio se na klupu ovaj mjesec nakon klupske istrage koja nije dokazala tvrdnje o zlostavljanju.

Trener brazilskog ženskog nogometnog kluba Santos Kleiton Lima (49) podnio je ostavku nakon optužbi za seksualno i psihičko uznemiravanje igračica. Lima je napustio Santos u rujnu nakon što je brazilski list Globo Ge objavio pisma u kojima ga 19 igrača anonimno optužuje za uznemiravanje. Trener, koji je cijelo vrijeme tvrdio kako je nevin, vratio se na klupu ovaj mjesec nakon klupske istrage koja nije dokazala tvrdnje o zlostavljanju.

Međutim, njegov povratak u Santos izazvao je val protesta igračica iz drugih klubova. Nekoliko njih je prije utakmice nosilo dres s brojem 19, aludirajući na broj anonimnih prijava, dok su druge stavljale ruke na usta u znak protesta.

VEZANI ČLANCI:

"Kako bi sačuvao svoju obitelj, svoj integritet i sam klub Santos, Kleiton Lima je podnio ostavku," objavio je slavni brazilski klub.

"Od njegova povratka na klupi bio je meta kritika, pa čak i prijetnji smrću, zbog optužbi koje datiraju iz prošle godine. Iako je uvjeren da nije počinio niti jedno od djela za koje se tereti, Lima je shvatio da je njegov zahtjev za ostavkom najbolja opcija za sve strane," dodaje se.

Lima je tri puta trenirao Santos (1999-2010, 2022-2023, 2024) i osvojio je dva nacionalna prvenstva (2007, 2009) i dva Copa Libertadores (2009 i 2010). Bio je i trener brazilske ženske reprezentacije s kojom je osvojio Copa Americu 2010. i nastupio na Svjetskom prvenstvu 2011.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije