Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVIO JE SVE

Totalna euforija oko Gvardiola: Jedna stvar cijelu groznicu s Hrvatom čini još posebnijom

Foto: REUTERS/Juan Medina
1/2
11.04.2024.
u 12:35

Iako je sada euforija oko Joška na visokoj razini nakon izvedbe u srijedu, ne smije se zaboraviti činjenica da hrvatski branič tijekom cijele sezone pokazuje kontinuirano dobre izvedbe

Nakon spektakularne veličanstvene četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, u kojoj su Real Madrid i Manchester City remizirali 3:3 u Madridu, pod najvećim svjetlima pozornice hrvatski je reprezentativac Joško Gvardiol, koji je u svojem 33. nastupu za City postigao prvijenac za englesku momčad. Od njegovih ukupno 12 postignutih pogodaka u karijeri, ovaj je bio daleko najljepši, sjajan udarac s dvadesetak metara u malu mrežicu Realova gola, i to slabijom, desnom nogom.

– Pridružio sam se ovom klubu jer želim biti na vrhu, zbog grba koji nosimo na prsima. Pokazali smo svijetu puno puta tko smo i koje su naše kvalitete. Više sam nego sretan što mogu biti dio ovog kluba te sam presretan što sam zabio svoj prvi gol. Prvi dodir s loptom nije mi bio najbolji, ali onda sam si rekao da ću je opaliti, pa što bude – reagirao je presretni Gvardiol.

Međutim, treba istaknuti da je i osim postignutog pogotka Gvardiol odigrao vrhunsku utakmicu te je prema mnogima bio najbolji pojedinac s dvoboja. Imao je četiri oduzete lopte, tri presječena dodavanja, jednu otklonjenu opasnost, osvojio šest od deset duela u kojima se našao te imao točnost dodavanja od 90 posto.

Priču još zanimljivijom čini činjenica da se na dan utakmice u taboru Cityja mislilo da Joško uopće neće nastupiti u susretu protiv Reala zbog ozljede prepone. Uoči utakmice protiv kraljevskog kluba odradio je samo jedan trening s momčadi, dok je ostatak vremena proveo kod fizioterapeuta. Na kraju je strateg Cityja Pep Guardiola ipak odlučio riskirati s Gvardiolom i to mu se isplatilo.

– Imali smo sreće što je s nama i što je mogao igrati, inače bi bilo jako teško. Nedostaje nam dosta igrača u obrani. Bio je nevjerojatan i pritom ne mislim samo na gol. Bio je sjajan, odigrao je jako dobro. Odličan je tip i jako sam sretan što ga imam u ekipi – izjavio je Guardiola.

1/6

Engleski mediji i navijači nakon dvoboja očarani su Gvardiolom. Dok mu navijači Cityja udjeljuju nadimke poput "Rolls Royce", "čudo prirode" i "čovjek za kojeg je čak i 90 milijuna eura preniska cijena", na portalima mnogi ističu da je ovo njegova najbolja izvedba od dolaska u klub.

"Njegova najbolja izvedba od dolaska u City. Opravdao je odluku kluba da se potroši 90 milijuna eura. Agresivno je branio, dobro dijelio lopte i postigao je nevjerojatan gol", piše o Joškovoj izvedbi na portalu Goal.com.

Iako je sada euforija oko Joška na visokoj razini nakon izvedbe u srijedu, ne smije se zaboraviti činjenica da hrvatski branič tijekom cijele sezone pokazuje kontinuirano dobre izvedbe. Moguće da mu je ovo bila najbolja utakmica u dresu Cityja, no vjerojatno je važnije istaknuti da Gvardiol nijednom nije odigrao istinski slabu utakmicu u svoja 33 izdanja za klub. Posebno ta teza o kontinuitetu još više dobiva na važnosti kad se u obzir uzme činjenica da je kao 22-godišnjak jedan od najmlađih igrača u klubu.

Komentara 5

Avatar babinjak1984
babinjak1984
13:05 11.04.2024.

Zašto je on toliko plaćen???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije