Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za ljudska prava

Wickmayer i Malisse se žalili Europskom sudu

Xavier Malisse
Reuters
15.11.2009.
u 15:22

Suspendirani belgijski tenisači Yanina Wickmayer i Xavier Malisse uputili su žalbe Europskoj komisiji i Europskom sudu za ljudska prava protiv propisa Svjetske antidopinške agencije (WADA).


Dvoje je tenisača suspendirano na godinu dana upravo zbog kršenja WADA-ina propisa o prijavi mjesta boravka. Točnije, tenisači su tri puta ove godine zaboravili unaprijed prijaviti mjesto svoga boravka kako bi eventualno mogli biti testirani izvan natjecanja.

Zbog toga ih je najprije kaznio Belgijski antidopinški sud, a potom je suspenziju potvrdila i Međunarodna teniska federacija (ITF).

Ukoliko Wickmayer i Malisse izbore pobjedu pred Europskom komisijom u Bruxellesu i Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu, to bi moglo dovesti do promjene WADA-inog pravila.

Odvjetnik dvoje igrača Jean-Louis Dupont izjavio je kako je borba protiv dopinga vrijedna, ali i doveo u pitanje ispravnost određenih mjera u toj borbi.

Dodajmo i da su Wickmayer i Malisse već uputili žalbu i Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije