Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA RIM

Šprem u glavnom turniru

Karolina Šprem
Reuters
01.05.2010.
u 16:10

Hrvatska tenisačica Karolina Šprem, trenutno 108. na WTA ljestvici, pobijedila je u drugom i odlučujućem kvalifikacijskom kolu za veliki WTA turnir u Rimu Britanku Anne Keothavong, 111.tenisačicu svijeta, 6-0, 6-3 za samo 75 minuta igre.

Bio je to četvrti susret ovih igračica i treća pobjeda 25-godišnje Varaždinke. Tenisačica iz Londona svladala ju je ove godine u kvalifikacijama za WTA turnir u Memphisu, ali je u ovom dvoboju Šprem bila vrlo uvjerljiva.

Hrvatska tenisačica osvojila je prvih devet gemova u meču. Kod vodstva 4-2 u drugom setu, jedini puta je izgubila svoj servis, ali je s petim breakom u meču osigurala servis za meč koji je sigurno odradila.

Karolina Šprem izborila je svoj četvrti nastup u glavnom ždrijebu WTA turnira u Rimu koji se, kao i ovotjedni ATP Masters 1000 turnir tenisača, igra na zemljanoj podlozi. Dva puta uspjela je proći 1. kolo, a 2007. godine nakon što je prošla i kvalifikacije.

Prvi puta nakon pobjede na ovogodišnjem Australian Openu, u Rimu će zaigrati i prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams, pobjednica u ''vječnom gradu'' 2002. godine. Naslov lanjske pobjednice branit će Ruskinja Dinara Safina.

WTA Rim, kvalifikacije, 2. kolo:

Šprem (7) – Keothavong (9) 6-0, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije