Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naše tenisko čudo

Senzacija: Ana Konjuh osvojila Australian Open i pojedinačno!

ana konjuh
anakonjuh.net
26.01.2013.
u 08:27

U finalu prvoga Grand Slama sezone naša je tenisačica bila bolja od Čehinje Katerine Siniakove, inače druge nositeljice, sa 6:3, 6:4.

Svijet ima novu tenisku kraljicu u juniorskoj konkurenciji. A ona dolazi iz Hrvatske! Dubrovčanka Ana Konjuh, nakon pobjede u parovima, osvojila je Australian Open i u pojedinačnoj konkurenciji pobijedivši u finalu drugu nositeljicu, Čehinju Katerinu Siniakovu 6:3, 6:4. Našoj tenisačici, inače trećoj nositeljici turnira, bio je ovo prvi Grand Slam naslov u karijeri, a do njega je došla za sat i četiri minute igre.

Talentirana, 15-godišnja Hrvatica dominirala je u svim elementima igre (postotku prvoga servisa, postotku osvojenih poena na prvom servisu, u broju winnera, u poenima osvojenima u izlascima na mrežu, imala je manje neprisiljenih pogrešaka...), a takav tenis i osvajanje Australian Opena osigurali su joj i prvo mjesto na juniorskoj ljestvici!

- Hvala svima - rekla je nakon pobjede na Australian Openu.

Bio je to osmi finale mlade Dubrovčanke u karijeri, i dosad još ni jedan nije izgubila.

Konjuh ipak nije prva Hrvatica s dvostrukom krunom u Melbourneu. Mirjana Lučić također je prije 16 godina osvojila turnir pojedinačno i u parovima.

>>Donna Vekić i Ana Konjuh donose renesansu ženskog tenisa

Komentara 9

GE
generalsaosnovnom
12:45 26.01.2013.

Evo već je proglasili šampionkom sveta a sutra kad bude prvi put izgubila niko više neće ni da je pogleda , kakav narod !

ME
medabgd
12:05 26.01.2013.

Zelim joj jos mnogo uspeha...izgleda da je veliki talenat. Predlazem joj da potrazi pomoc i savete od Djokovica kako dalje da nastavi. Mislim da moze da joj pomogne. Sa ovakvim dosadasnjim rezultatima mogla bi da bude prva na svetu. Naravno sve zavisi sada i od njenih roditelja.

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
11:19 26.01.2013.

U sportu osim discipline i upornosti najvažnija je glava!Poznajem bivšeg Hrvatskog nogometaša Stjepana Tomasa{sam je rekao da nije bio nikakav talenat za nogomet} koji je ostvario solidnu karijeru i zaradio milijune isključivo ludoj volji!Što će ova cura ostvariti ovisi o njenoj glavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije