Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ U MONTE CARLU

Ljubičić objavio kraj karijere: Nije ovo laka odluka

ljubičić (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/12
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
08.03.2012.
u 09:08

– Tenis mi je dao jako puno i želim ostati i sudjelovati u njemu na neki način i kad se umirovim – rekao je Ljubičić.

Ivan Ljubičić jučer je u Indian Wellsu najavio da će sljedećeg mjeseca na Mastersu u Monte Carlu završiti tenisku karijeru. Ljubo će 19. ožujka navršiti 33 godine, najviši renking bio mu je treće mjesto ATP ljestvice, s reprezentacijom je osvojio Davisov kup 2005., a s Marijem Ančićem u parovima brončanu olimpijsku medalju u Ateni. Osvojio je deset turnira, među kojima najveći značaj ima naslov iz 2010. kada je u Indian Wellsu pobijedio Nadala, Đokovića i Roddicka.

– Nikad nije lagana odluka profesionalnom sportašu da ode u u mirovinu. No, osjećam da više ne mogu pobjeđivati i igrati s najboljim tenisačima svijeta. Veselim se novom dijelu svog života. Tenis mi je dao jako puno i želim ostati i sudjelovati u njemu na neki način i kad se umirovim – rekao je Ljubičić.

Ljubičić je bio izabran i u Vijeće ATP igrača, gdje je bio od 2002. do 2008., a zadnje dvije godine bio je predsjednik.

Jedan od najboljih tenisača svijeta, Roger Federer, kojeg je naš tenisač pobijedio tri put u karijeri, odao mu je počast.

Federer: Teško je gledati kako odlazi

– Jako sam dobar prijatelj s Ljubičićem i tužno je znati i gledati ga kako odlazi s terena jer ga znam prilično dugo. Razgovarali smo o ovome dosta puta, no mislim da odluku donosi u pravo vrijeme za sebe i svoju obitelj jer je upravo dobio kćer. Imao je sjajnu karijeru – rekao je Švicarac i nastavio:

– On je jedan od igrača na Touru kojih se najviše boje. Bio mi je divan prijatelj i doprinio je mnogo ovoj igri, ne samo na terenu nego i zato što je bio dio upravnog sustava. Ima sjajnu budućnost u tenisu ili u čemu god odluči biti jer je pametan čovjek i velika osoba. Tužno je vidjeti da odlazi, no treba mu čestitati na prekrasnoj karijeri – zaključio je Federer.

Ključne riječi

Komentara 25

AU
autoritet
10:48 08.03.2012.

Hvala na svemu, Ljubo! Sretno i dalje u životu

OB
-obrisani-
09:45 08.03.2012.

Profesionalni tenisači zarađuju na turnirima. Od te zarade odmah plaćaju porez državi u kojoj su dobili novce. Na kraju godine trebaju podnijeti poreznu prijavu (a ona uključuje prijavu zarade na turnirima, marketinške i druge prihode) u državi koja im je dala mogućnost da s njezinim dokumentima putuju svijetom. Jasno, u prijavi će im se odbiti porez koji su platili u stranim državama! Ali zarada na turnirima nije jedina zarada profesionalnih tenisača! To je manji dio kolača i bilo bi pošteno da plate porez na tu zaradu, i to u državi koja je uložila u njihov sportski razvoj! No oni su odabrali da poreznu prijavu podnose u Monte Carlu, a ne u Hrvatskoj. To je prijevara jer u Monte Carlu ne borave veći dio godine!

WK
worf_klingonac
13:23 08.03.2012.

tvoja misija, naravno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije