Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ U MONTE CARLU
Povratak na članak

Ljubičić objavio kraj karijere: Nije ovo laka odluka

– Tenis mi je dao jako puno i želim ostati i sudjelovati u njemu na neki način i kad se umirovim – rekao je Ljubičić.

Komentari 25

WK
worf_klingonac
13:23 08.03.2012.

tvoja misija, naravno..

VL
AU
autoritet
10:48 08.03.2012.

Hvala na svemu, Ljubo! Sretno i dalje u životu

VL
OB
-obrisani-
09:45 08.03.2012.

Profesionalni tenisači zarađuju na turnirima. Od te zarade odmah plaćaju porez državi u kojoj su dobili novce. Na kraju godine trebaju podnijeti poreznu prijavu (a ona uključuje prijavu zarade na turnirima, marketinške i druge prihode) u državi koja im je dala mogućnost da s njezinim dokumentima putuju svijetom. Jasno, u prijavi će im se odbiti porez koji su platili u stranim državama! Ali zarada na turnirima nije jedina zarada profesionalnih tenisača! To je manji dio kolača i bilo bi pošteno da plate porez na tu zaradu, i to u državi koja je uložila u njihov sportski razvoj! No oni su odabrali da poreznu prijavu podnose u Monte Carlu, a ne u Hrvatskoj. To je prijevara jer u Monte Carlu ne borave veći dio godine!

VL
OB
-obrisani-
09:46 08.03.2012.

Apsurdno je da je hrvatska država najmanje uložila u sportski razvoj Ive Karlovića, a da je on jedini prijavljen u Hrvatskoj! Ivanišević, Ančić i Ljubičić bili su privilegirani i oni Hrvatskoj vraćaju tako što se prijavljuju u Monte Carlu! Kadaa je Valentino Rossi pokušao izbjeći podnošenje godišnje porezne prijave u Italiji, prijavio se u Velikoj Britaniji. No talijanski poreznici ne žive u banana-državici i na kraju su ga prisilili da plati zaostatke. Ti poreznici ne ostavljaju ni Maradonu na miru i svaki put kada dođe u Italiju uzmu mu neku vrijednost jer je poreznicima dužan 30 milijuna dolara!

VL
SE
serđo
10:12 08.03.2012.

Potrebno je biti Hrvat i voljeti svoju državu ma kakva bila, tada nema problema. Baš kao što je to slučaj kod Diva sa Šalate, potomka dičnih Likota, hrvatskih plemića Karlovića. Takvi se nikada ne zamaraju u pomaganju domovini... Kao što reče Platon (ili je to bio Sokrat?); častan čovjek će svojoj državi uvijek platiti više poreza za jednaku obvezu od nečasnog... Nije uopće bitno tko je na vlasti, jer kada bi većina imala takav sustav vrijednosti posložen tako da krenu od sebe i svoje savjesti, ovo bi usitinu bila druga Švicarska. No, najlakše je reći - ma to su sve lopovi, svi kradu, svi su isti itd itd truć blać... I dok je takav menatlni sklop, divit ćemo se plemiću Karloviću i stavljati ga za uzor djeci, nadajući se kako će jednog dana dođi postupno do kolektivne promjene svijesti, a ne uzdizati na pijedestal ove bosanskim sirijce ili kaj su već, i njima slične... Vrijeme će pokazati hoćemo li se već jednom riješiti tog ukradi-zdipi-zamrači-ćopavsko-brozosvkog snađi se druže komunističko-socijalističkog nasljeđa. Uz ovakav narod, čisto sumnjam, no ljudski je nadati se.

VL
Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
10:26 08.03.2012.

DŠ2709 govoriš bez da išta o njemu znaš..samo da vidiš u kakvoj su trošnoj kući u Zagrebu na Žutom brijegu živjeli onda bi shvatio koliko je tvoj primjedba deplasirana kako on taji porez.....ova država njemu nije ništa dala..sve je on to krvavo zaradio i svaka mu čast na tome jer je u svemu ostao skroman i mudar!

VL
OB
-obrisani-
10:30 08.03.2012.

Vrhunski hrvatski tenisači, poput Ivana Ljubičića i Marina Čilića, primaju stipendije iz proračuna Grada Zagreba, mjesečno dobivaju 2400 kuna. Za primanje stipendije dovoljno je da budu prijavljeni kao članovi jednog od zagrebačkih teniskih klubova, neovisno nastupaju li za taj klub. Stipendije im isplaćuje Zagrebački športski savez, i to na temelju kategorija koje određuje Hrvatski olimpijski odbor, a novac se osigurava iz gradskoga proračuna. Ljubičić je član TK Dubrava, a Čilić TK Medveščak. Posebno je čudno to što je Ljubičić jedini član Dubrave!

VL
OB
-obrisani-
10:32 08.03.2012.

Poznati hrvatski tenisač Ivan Ljubičić vratio je ključeve stana koje mu je dodijelilo Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba. Reagirao je na riječi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako je stan poznati sportaš dobio kada je bio slabo rangiran na ljestvici, a sadaa ima milijune i prijavljen je u Monte Carlu da ne plaća porez u Hrvatskoj. Bandić je izjavio da nema više besplatnih stanova za političare i poznate osobe.

VL
OB
-obrisani-
10:39 08.03.2012.

Gdje su prijavljeni vrhunski tenisači? Srbijanac Đoković - Monako Španjolac Nadal - Španjolska Švicarac Federer - Švicarska Britanac Murray - Britanija Španjolac Ferrer - Španjolska http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspx Dakle, od petorice najboljih samo je Đoković prijavljen u Monaku!Đoković prijavljen u Monaku!

VL
DU
Deleted user
10:53 08.03.2012.

Hi hi, pored svega što su navode serđo i drs, zanimljiv je turnir na kojem se gdin Ljubo oprašta. Hi hi.

VL
KA
kakapo
10:58 08.03.2012.

Ljubo legendo, vole te tvoji \"pravi\" Banjalucani rasuti po svijetu. Hvala za sav ponos koji si nam podario proteklih godina.

VL
SA
SI aka SI
10:58 08.03.2012.

ovo o čemu priča DŠ2709 je točno (ali prenapadno). Ovom prilikom treba čestitati Ljubi na uspješnoj karijeri i uspjesima kojima nas je obradovao. Za razliku od pojedinaca koji su se uvijek svađali s nekim u savezu, pa nisu htjeli biti igrači / izbornici reprezentacije, Ljubo je uvijek nesebično pomagao, a najveći domet mu je svakako bio kada je bio najzaslužniji za osvajanje Davis cupa. A ta prijava u Monte Carlu je stvarno bespotrebna mrlja na karijerama Ljube, Kostelića, Ivaniševića itd

VL
SE
serđo
11:01 08.03.2012.

oprašta se u monte carlu?

VL
SE
serđo
11:02 08.03.2012.

aha, da. tek sad čitam tekst :-D

VL
DU
Deleted user
11:03 08.03.2012.

Ha ha, pa da. Piše u prvoj rečenici u članku.

VL
KA
kakapo
11:03 08.03.2012.

Sta ste se uhvatili negativnih konjotacija oko Ljubinog boravka u Monte Carlu. Pa covjek je izbjeglica, hvatajte svoje lopove - purgere po Zagrebu koji su vam krv isisali, Ljubu pustite na miru. U svakom slucaju spada u grupu uzornih sportasa,, koji je ostavio traga u svjetskom tenisu.

VL
AS
assssssstttii
11:05 08.03.2012.

Ljubičić trener repke umesto Krajana. I predsednik HTS-a kad \"ode\" Čačić.

VL
WK
worf_klingonac
11:52 08.03.2012.

Eto DŠ, stari Šarunase Šariću, sad se možeš prepustit biologiji, tvoj smisao života ovom objavom i službeno prestaje. Bilo je zabavno čitati tvoje upise, staro uvredljivo njurgalo, pakosniče i manipulatoru. Nadam se da ćeš, shodno nauku religije koju zagovaraš, u slijedećem životu ostvariti kao žaba krastača, zunzara ili u kojem se obliku već pojaviš u slijedećoj fazi. Sretno!

VL
OB
-obrisani-
12:51 08.03.2012.

Kao sportaš će Ljubičić, poznat i kao stariji Monegašanin (najstariji je Goran, najmlađi Marin), ostati zapamćen kao najgori treći tenisač svijeta jer je rekorder po broju ispadanja u prvim kolima turnira što su se bodovali za tzv. grand slam. Kaoao čovjek bit će upamćen, barem među onima koji znaju zbrojiti dva i dva, kao osoba koja je pljunula domovini Hrvatskoj što ga je primila u najtežim trenucima i osigurala mu povlastice kakve, do pojave Marina Čilića, nije uživao nijedan bosanski, pardon - hrvatski tenisač.

VL
OB
-obrisani-
12:54 08.03.2012.

Inače, Klingoncu poruka da se čovjek ne može reainkarnirati u žabu ili živo biće nižeg intelektualnoga reda. No u idućemu životu, budući da reinkarnacija i njega čeka, ne će me primijetiti jer u svom postojanju uvijek ide pognute glave. A A ja ću biti dovoljno visoko da sa smiješkom promatram sve one koje iz tko zna kojih razloga brane moralne ništarije.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.