Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ U 3. KOLU ROLAND GARROSA

Ljubičić: Najbolje bi bilo da sam predao

Ivan Ljubičić
Reuters
30.05.2010.
u 09:40

Ivan Ljubičić u 3. kolu Roland Garrosa izgubio je od Brazilca Thomaza Belluccija sa 7:6, 6:2, 6:4.

Maratonski meč dan prije protiv Mardyja Fisha ostavio je traga na Ljubi, koji je u prvom setu vodio 5:3, no set je otišao u tie-break koji je naš tenisač izgubio. U drugom setu Bellucci je poveo 4:0, a tu su počeli i zdravstveni problemi za Ljubičića, koji je zbog bolova u trbušnim mišićima morao tražiti liječničku pomoć (zbog iste je ozljede nedavno pauzirao četiri tjedna). U trećem setu Belluci je poveo 3:0, Ljubičić izjednačio na 4:4, no nije mogao više.

- Da su okolnosti drugačije, ovo bih smatrao debaklom, no nakon svega što mi se događalo i 26 dana bez treninga zbog ozljede, 3. kolo je super rezultat. Ujutro sam na zagrijavanju osjetio laganu bol u međurebarnom mišiću koji me muči cijelo ovo vrijeme. Napori od prethodnog dana učinili su svoje, tijelo je dalo signal da je umorno. Znao sam da, ukoliko želim uopće razmišljati o pobjedi, moram dobiti taj prvi set. Imao sam prilike i prije tie-breaka, i u samom tie-breaku kad sam vodio s 4:2, no on je tada odigrao par dobrih poena i poveo s 1:0. U nastavku sam ušao u fizičke probleme - krajem drugog seta bol je postajala sve jača i morao sam zatražiti pomoć fizioterapeuta. Najviše me je smetalo pri servisu koji je moj najjači udarac tako da sam praktično do kraj meča servirao s pola snage. Naravno da bi bilo najbolje da sam predao meč, no dosta mi je više tih predaja u zadnje vrijeme. Sam sam sebi obećao da do kraja karijere više neću predati niti jedan meč.

- U trećem setu sam od 1:4 došao na 4:4, no samo zato što se on malo opustio, a ja pogodio nekoliko dobrih lopti. I da sam nekako uspio osvojiti taj set, ne bi to ništa promijenilo, pobjednik bi bio isti - reako je na kraju Ivan.

- Nakon dan ili dva odmora napokon krećem s pravim treninzima, onom što nisam radio gotovo mjesec dana. U Monte Carlu ću se pirpremati sljedeća dva tjedna, a prvi ću nastup imati za 15 dana na ATP turnir u Hertogenboschu koji će mi biti generalna proba za nastup u Wimbledonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije