Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Dodig

Iako mi je 26, nisam igrački potrošen, osjećam da moje vrijeme tek dolazi

'Ivan Dodig of Croatia returns a ball to Robin Soderling of Sweden during their match at the Barcelona Open tennis tournament, April 20, 2011. REUTERS/Albert Gea (SPAIN - Tags: SPORT TENNIS)'
'ALBERT GEA'
22.04.2011.
u 18:20

Ivan Dodig pobijedio je Španjolca Feliciana Lopeza 6:4, 2:6, 6:4 i za finale Barcelone igrat će s prvim igračem svijeta Rafaelom Nadalom.

Ivan Dodig obilježio je ovu tenisku sezonu. U nepuna četiri mjeseca 2011. osvojio je prvi ATP turnir (Zagreb), izborio prvu pobjedu nad igračem koji je među 10 najboljih u svijetu (Soderling), a sljedeći će se tjedan, nakon ulaska u četvrtfinale turnira u Barceloni (u 3. kolu pobijedio je Kanađanina Raonića - 7:6 (0), 4:6, 6:3), prvi put naći i u društvu 50 najboljih na ATP listi.

Do kraja 2011. korak više

– Kad sam lani ušao među sto najboljih na svijetu, cilj mi je bio ove godine ući među 50 najboljih, što mi je sad i uspjelo. No, još je ipak prvi dio sezone, trenutačno igram dobro, a doći će vrijeme i kad ću biti u lošijoj formi. Nadam se ipak da ću do kraja godine napraviti još koji korak više – kaže Ivan, koji je teniski eksplodirao tek sa 26 godina.

– U tenisu nema pravila, sve ovisi o igraču. Iako imam 26 godina, ne osjećam se igrački potrošen i mislim da moji najbolji rezultati tek dolaze. Osjećam da mogu igrati još puno godina – uvjerava Dodig otkrivajući tajnu odličnih igara u Barceloni.

– Trenirao sam jako dobro dva tjedna u Sanremu i Monte Carlu s Marinom Čilićem i dobro se pripremio za zemljani dio sezone. Sada ubirem plodove tog rada – objašnjava Ivan.

Direktor ATP turnira u Umagu Vanja Božičković potvrdio je da će ove godine na turniru nastupiti svi naši najbolji tenisači, uključujući Čilića (prvi nastup na turniru nakon četiri godine), Ljubičića i Dodiga. Još se čeka konačni dogovor s Karlovićem.

Umag me zadužio

– Umag me zadužio, dvije posljednje godine igrao sam ondje s pozivnicom organizatora, najmanje što mogu učiniti jest da ponovo igram na tom turniru. Iako više volim igrati na tvrdoj podlozi nego na zemlji, u Umagu sam uvijek postizao dobre rezultate, a bit će lijepo ponovo igrati pred domaćim navijačima – ističe Ivan.

Inače, u prodaju su puštene i ulaznice za ovogodišnji umaški turnir, sve informacije mogu se potražiti na službenoj stranici turnira - www.croatiaopen.hr.

Komentara 1

Avatar GeniKameni
GeniKameni
13:15 23.04.2011.

Bravo Ivane, nisam očekivao da ćeš se vinuti tako visoko i neizmjerno mi je drago što nisam bio u pravu. Ali kakve su ovo izjave o Umagu i \"domaćim\" navijačima, zar nisi primjetio u zadnjem Davis kup meču koliko ste \"braći\" Hrvatima prirasli za srce? Ti, Čilić i Ljubičić bi trebali nastupati bez zastave, u znak protesta protiv svega što nam rade i u BiH i u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije