Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Madrid

Ferrrer posljednji polufinalist

David Ferrer
Reuters
15.05.2010.
u 09:57

Španjolski tenisač David Ferrer pobijedio je četvrtog igrača ATP ljestvice, Britanca Andyja Murrayja, 7-5, 6-3 u posljednjem četvrtfinalnom okršaju ATP turnira Masters 1000 kategorije u Madridu.

Pred domaćom je publikom Ferrer, igrač s najboljim omjerom na zemlji ove sezone, posao završio tek u jedan sat nakon ponoći. Meč igran u dva seta trajao je dva sata i 11 minuta, a Ferrer je slavio iz prve meč-lopte, nakon što je oduzeo četvrti servis Škotu u osmom gemu drugog seta.

Unatoč porazu, Murray, koji u subotu slavi svoj 23. rođendan, bio je zadovoljan svojom igrom:

- Mislim da sam igrao jako dobro, ovo je bio moj definitivno najbolji tenis na zemlji ove godine. I standard kojeg se moram držati na Roland Garrosu – rekao je Murray.

U polufinalu će Ferrer igrati protiv Švicarca Rogera Federera, prvog nositelja turnira i prvog tenisača svijeta.

Federer uzvratio Gulbisu

Švicarac Roger Federer, najbolji svjetski tenisač i branitelj naslova pobjednika na ATP Masters 1000 turniru u Madridu, pobijedio je u četvrtfinalu 21-godišnjeg Latvijca Ernestsa Gulbisa, 34. igrača na svjetskoj rang-ljestvici 3-6, 6-1, 6-4.

Gulbis je imao set i 1-0 uz break u drugom setu, a onda je krenuo i Federer. Švicarac nije igrao na svojoj razini u prvom setu, ali je na vrijeme ubacio u višu brzinu i osvojio devet od sljedećih 10 gemova. Do kraja meča je Federer dominirao, iako se ne može reći da je Gulbis igrao loše u tom dijelu meča, naprotiv.

Na kraju je Federer bio pozitivan u omjeru izravnih poena i neforsiranih pogrešaka (34-26), a Gulbis negativan (25-31).

Federer i Gulbis sva tri međusobna dvoboja u njihovim karijerama odigrali su ove godine, i svaki puta je o pobjedniku odlučivao treći set. U Dohi, na tvrdoj podlozi početkom godine, slavio je Švicarac u četvrtfinalu, ali je nedavno u Rimu, na zemlji, pobjedu odnio Latvijac. Bio je to i prvi Federerov meč na zemlji ove sezone. U Madridu se Federer revanširao Gulbisu za taj poraz.

ATP Madrid, četvrtfinale:

Federer (1) - Gulbis 3-6, 6-1, 6-4

Ferrer (9) - Murray (3) 7-5, 6-3

Almagro - Melzer 6-3, 6-1

Nadal (2) – Monfils (12) 6-1, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije