Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIN VODI 11:7

Đoković protiv Murraya u finalu Wimbledona!

Novak Đoković
PIXSELL
05.07.2013.
u 19:01

Prvi tenisač svijeta je nakon velike borbe svladao Juana Martina del Potra sa 7:5, 4:6, 7:6, 6:7 i 6:3. Drama je trajala gotovo pet sati.

U finalu Wimbledona igrat će Novak Đoković i Andy Murray! Đoković je nakon drame svladao Juana Martina Del Potra, dok je Murray imao nešto lakši posao protiv Jerzyja Janowicza.

Đoković i Murray do sad su igrali 18 puta, a Srbin vodi 11-7. Posljednji su se put sastali u finalu Australian Opena na početku ove godine kada je Đoković slavio 6:7, 7:6, 6:3 i 6:2.

Murray će u nedjelju imati glasnu podršku budući da Britanci na pobjednika Wimbledona čekaju od davne 1936. i Freda Perryja. Murray je lani bio u finalu, ali nije mogao preko sedmerostrukog pobjednika Rogera Federera.

Murray slavio u četiri seta

Murray je Janowicza svladao sa 6:7, 6:4, 6:4 i 6:3. Škot nije odigrao briljantno, ali uz bučnu podršku tribina nije mogao izgubiti.

22-godišnji Poljak pružio je solidan otpor, uzeo prvi set, namučio Murraya i u trećem, ali više od toga nije išlo. Unatoč porazu, može biti više nego zadovoljan ovogodišnjim nastupom na Wimbledonu. Uostalom, to je najveći uspjeh poljskog tenisa.

Đoković igrao skoro pet sati

Novak Đoković prvi je izborio finale Wimbledona. Prvi tenisač svijeta je nakon velike borbe svladao Juana Martina del Potra sa 7:5, 4:6, 7:6, 6:7 i 6:3. Drama je trajala gotovo pet sati.

Del Potro je u tie-breaku četvrtog seta uspio spasiti dvije meč-lopte. No u petom je kod vodstva 4:3 za Đokovića izgubio svoj servis. Đoković je nakon toga servirao za meč, no Del Potro je imao 0:30, a onda i break-loptu. Ipak, srpski tenisač je bio miran i izvukao se iz neugodne situacije.

Đokoviću će ovo biti drugo finale Wimbledona. Pretprošle je godine osvojio turnir.

>> Đoković ušao u polufinale: 'Sad idem do kraja!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije